Sfaturi pentru pastrarea alimentelor
Intotdeauna este util sa stii care sunt cele mai bune modalitati pentru pastrarea in conditii optime si pentru o perioada cat mai indelungata de timp a alimentelor. Avem pentru tine cateva trucuri inedite si de real ajutor, care, la nevoie, iti pot salva daca nu viata, cu siguranta macar bucataria... Urmeaza sfaturile noastre si bucura-te de alimente mult mai proaspete si mai aromate!
Pentru un plus de savoare, te sfatuim sa amesteci uleiul cu unt sau seu de oaie. Acesta din urma, amestecat la cald, in special cu uleiul de masline, da un gust absolut delicios preparatelor. Poti incerca si varianta ulei de arahide amestecat cu o treime sau chiar jumatate-jumatate ulei de masline sau unt.
Poti macera busuioc uscat in ulei de arahide sau masline. Vei putea astfel parfuma toate salatele, de la cele de rosii, pana la cele de cartofi, fasole verde, mazare etc. Cum procedezi? Usuca busuiocul intr-un loc aerisit si intunecos, dupa ce, in prealabil, l-ai spalat bine si l-ai scurs. Dupa ce e perfect uscat, pune-l intr-un borcan cu capac etans, adaugand o lingura de sare grunjoasa la fiecare jumatate de litru de ulei. Lasa-l la macerat pentru cel putin trei saptamani.
Conserva verdeata in sare! Leusteanul, patrunjelul, busuiocul pot fi puse cu sare si tinute la rece. Inainte de utilizare, scutura sarea de pe ierburi si nu o arunca, pentru ca o aceasta poate fi folosita la prepararea salatelor.
Inainte de a pleca in vacanta, asigura-te ca frigiderul este gol. Ca sa dispara orice urma de mirosuri, scoate-l din priza si baga in interior o farfurie cu lapte fierbinte sau cu caramel.
Conserva cafeaua intr-o cutie inchisa ermetic si lasata la rece, in frigider. Astfel, cafeaua isi va pastra aroma si calitatile.
Pastreaza uleiul in locuri intunecoase. Ai putea impacheta sticlele in hartie neagra. Daca vrei sa recuperezi un ulei usor ranced, incalzeste-l cu o bucata de paine care va absorbi gustul neplacut.
Este preferabil sa nu arunci cojile de oua. Marunteste-le si ingroapa-le in pamantul din ghivecele florilor de apartament. Este un excelent ingrasamant!
Pentru un plus de savoare, te sfatuim sa amesteci uleiul cu unt sau seu de oaie. Acesta din urma, amestecat la cald, in special cu uleiul de masline, da un gust absolut delicios preparatelor. Poti incerca si varianta ulei de arahide amestecat cu o treime sau chiar jumatate-jumatate ulei de masline sau unt.
Poti macera busuioc uscat in ulei de arahide sau masline. Vei putea astfel parfuma toate salatele, de la cele de rosii, pana la cele de cartofi, fasole verde, mazare etc. Cum procedezi? Usuca busuiocul intr-un loc aerisit si intunecos, dupa ce, in prealabil, l-ai spalat bine si l-ai scurs. Dupa ce e perfect uscat, pune-l intr-un borcan cu capac etans, adaugand o lingura de sare grunjoasa la fiecare jumatate de litru de ulei. Lasa-l la macerat pentru cel putin trei saptamani.
Conserva verdeata in sare! Leusteanul, patrunjelul, busuiocul pot fi puse cu sare si tinute la rece. Inainte de utilizare, scutura sarea de pe ierburi si nu o arunca, pentru ca o aceasta poate fi folosita la prepararea salatelor.
Inainte de a pleca in vacanta, asigura-te ca frigiderul este gol. Ca sa dispara orice urma de mirosuri, scoate-l din priza si baga in interior o farfurie cu lapte fierbinte sau cu caramel.
Conserva cafeaua intr-o cutie inchisa ermetic si lasata la rece, in frigider. Astfel, cafeaua isi va pastra aroma si calitatile.
Pastreaza uleiul in locuri intunecoase. Ai putea impacheta sticlele in hartie neagra. Daca vrei sa recuperezi un ulei usor ranced, incalzeste-l cu o bucata de paine care va absorbi gustul neplacut.
Este preferabil sa nu arunci cojile de oua. Marunteste-le si ingroapa-le in pamantul din ghivecele florilor de apartament. Este un excelent ingrasamant!