Cauta in 21.294 retete

Retete inedite pentru un pachetel sanatos

O data cu inceperea scolii, prichindelul va sta departe de tine cateva ore bune pe zi si trebuie sa te asiguri ca va manca suficient si, mai ales, consistent si sanatos. Exista o varietate de preparate pe care i le poti oferi micutului in mod alternativ, astfel incat acesta sa nu se plictiseasca si organismul sau sa aiba asigurat necesarul de nutrienti. Fructele, legumele, covrigii, sandvisurile si briosele reprezinta alegeri excelente!

Iata cateva sugestii atunci cand intri in pana de idei:

Alege fructe care se pot manca usor si care nu fac foarte multa mizerie, cum ar fi merele, perele sau bananele. Daca este necesar, cojeste fructele si taie-le bucati sau cuburi, astfel incat sa fie usor de mancat de catre copiii de varste mici.

Scrie o ghicitoare pe un biletel sau un post-it pe care il lipesti apoi pe o portocala / banana sau deseneaza ceva haios, adaugand si un mesaj de incurajare, pentru a-i insenina ziua micutului.

Variaza "provizia" de paine cu diferite sortimente: de la painea normala, feliata, la painea cu stafide sau seminte, chifle, japoneze, franzela sau covrigi.

Salata de ton este ideala, la fel ca sandvisurile cu unt de arahide - extrem de satioase si hranitoare pentru un copil aflat in plin proces de crestere. Branza si laptele nu trebuie sa lipseasca din pachetelul celui mic, fiind surse importante de calciu. Asigura-te ca prichindelul mananca suficiente produse lactate.

Briosele sunt foarte bune pentru pranzul copilului. Foloseste in acest scop reteta ta preferata si coace aluatul in forme de dimensiuni mici, timp de 12-15 minute.

Cerealele integrale sunt recomandate atat pentru copii, cat si pentru adulti. Este important ca cerealele sa se regaseasca in dieta sa zilnica, la fel ca toate grupele de alimente.

Un termos cu supa fierbinte este perfect in sezonul rece, cand micutul are nevoie de o mancare calda si gatita. Nu uita de biscuitii graham care se potrivesc perfect la un asa festin.

Taie sandvisurile in forme cat mai interesante - triunghi, dreptunghi, forme rectangulare, forma de steluta, soare, luna sau chiar de animale. Copiilor li se vor parea mult mai gustoase in acest fel!

Pregateste-i un pranz consistent si delicios - un amestec de cereale, stafide, nuci si alune, mini-covrigei. Fa-i o surpriza placuta - amesteca si cateva bomboane gumate care ii plac atat de mult...

Impreuna cu iaurtul, pune-i la pachetel si un amestec de fructe uscate, pentru o combinatie dulce, gustoasa si hranitoare.

Crema de branza poate fi foarte usor amestecata cu stafide si o lingurita cu miere de albine. Intinde aceasta compozitie pe o felie de paine sau biscuiti graham si i-ai asigurat copilului toti nutrientii de care are nevoie!

Nu este obligatoriu sa ii pregatesti sandvisuri pentru pachetel - baghetele de cascaval si cateva felii de sunca pot inlocui cu succes pranzul clasic.

Amesteca morcov ras cu stafide, iaurt si putina miere, pentru o salata crocanta.

Sandvisurile stil frigaruie sunt gustoase si amuzante, pentru ca poti face orice fel de combinatii doresti, iar totul se consuma dintr-o inghititura. Poti aplica aceeasi tactica si in cazul fructelor - pe o scobitoare combina mai multe cuburi din fructele preferate ale copilului (mar, para, portocala, banana, pepene rosu si galben etc.). Pe post de bete pentru aceste frigarui improvizate poti folosi fasii subtiri de telina - sunt extrem de rezistente.

Legumele taiate cuburi pot deveni si ele frigarui improvizate. Bucatile de vegetale pot fi "inmuiate" intr-un sos de crema de branza sau iaurt.

Pentru usurarea muncii tale in bucatarie, iti oferim trei retete care vor face deliciul celui mic:

Salata de castravete cu maioneza

Ingrediente si cantitati pentru 2 portii:

1 castravete;
2 linguri maioneza;
2 linguri lapte;
1 lingura otet;
1/2 lingurita zahar;
1/4 lingurita sare.

Mod de preparare:

Curata castravetele de coaja si taie-l felii sau rondele. Amesteca toate ingredientele si toarna compozitia peste bucatile de castravete.

Salata de morcov, stafide si ananas

Ingrediente si cantitati pentru 3-4 portii:

2 cani de morcov ras sau morcov cuburi;
1 conserva mica cu ananas rondele sau bucati, fara suc;
1/2 cana stafide;
1/2 cana maioneza sau sos de salata.

Mod de preparare:

Amesteca toate ingredientele. Se serveste rece.

Supa-crema de pui cu porumb

Ingrediente si cantitati:

2 linguri ulei;
1 ceapa, taiata marunt;
2 linguri faina;
1/2 lingurita condimente de pui;
1 1/2 cana lapte integral;
1 cana cartofi taiati cuburi;
1 cana porumb fiert;
3/4 cana piept de pui fiert, taiat cuburi;
sare si piper, pentru gust.

Mod de preparare:

1. Intr-un vas, lasa ceapa la calit in ulei, pana devine aurie. Amesteca in mod continuu.

2. Presara faina si condimentele pentru carnea de pui peste ceapa si mai lasa la foc potrivit inca un minut, pentru amestecul aromelor.

3. Adauga laptele. Lasa compozitia pe foc si continua sa amesteci pana cand aceasta da in fiert si incepe sa se ingroase.

4. Adauga cartofii si porumbul. Lasa supa sa dea in clocot.

5. Lasa focul la minimum, acopera vasul cu un capac si lasa pe foc inca 10-15 minute, pana cand cartofii se fierb si devin moi.

6. Adauga cuburile de piept de pui si lasa in continuare la fiert, cateva minute.

7. Se serveste cu biscuiti, paine prajita, crutoane sau chifle.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod