Cauta in 21.294 retete

Mizerie? Pete? Curata totul cat ai clipi!

Data viitoare cand iti vei petrece jumatate de zi frecand tigaile si cratitele de pete "nesuferite", care nu se dau duse, aminteste-ti sa iti arunci privirea si pe acest ghid! Crede-ma, te va scuti de o gramada de nervi si de timp pierdut... De la sucul de rosii "turnat" cu generozitate pe covor pana la mainile patate, avem grija de tine! Iti scoatem orice pata!

Tigaile din fonta

Freaca petele cu o "minge" din folie din aluminiu si sterge apoi vasele cu o carpa moale.

Sucul de fructe

Nu folosi detergent! In prima faza, incearca sa speli pata cu apa rece si apoi tamponeaza usor pata cu otet.

Petele de ketchup

Pentru astfel de pete incapatanate, avem un leac - o solutie-pasta din detergent pentru rufe amestecat cu apa... Merge garantat!

Suc de rosii pe covor

"Sareaza" pata. Acorda timpul necesar ca sarea sa absoarba lichidul, apoi curata pata prin "razuire".

Guma de mestecat

Guma de mestecat este una dintre cele mai dificile pete... Este greu de indepartat si multi voinici s-au chinuit pana au gasit solutia perfecta... Ei bine, cel mai usor este sa sprayezi guma lipita cu spray pentru gatit si apoi sa o scrijelesti de pe suprafata pe care s-a lipit.

Petele de pe maini

Maini patate? Manichiura distrusa? Un cartof crud rezolva problema! Freaca-ti mainile cu o bucata de cartof crud si vei vedea cum petele dispar ca prin minune!

Petele de cafea

Tamponeaza locul patat cu o carpa inmuiata in apa minerala.

Argintul

Obiectele din argint se pot curata foarte usor. Asta doar daca stii cum... Scufunda-le intr-o galeata din plastic in care ai pus o folie din aluminiu, bicarbonat de sodiu si apa fierbinte.

Ponturi pentru o curatenie eficienta, in familie...

Cand le ceri copiilor sa te ajute la curatat, ai in vedere faptul ca resursele si echipamentul lor pentru curatat trebuie sa fie adecvate varstei si greutatii lor - ca atare, la o scala mult redusa. Spre exemplu, nu ii da micutului pe mana o galeata pe care o poti ridica tu, ci umple-i cu apa o galetusa din colectia de galetuse pentru nisip. Batul unui mop trebuie redus la aproximativ jumatate, pentru a-i fi celui mic pe masura.

Scuteste-te de dureri de spate si lasa in grija copilului spatiile joase sau locurile inguste din casa ce trebuie curatate de praf, cum ar fi dedesubtul meselor sau picioarele scaunelor. Niciodata - dar niciodata! - nu transforma stersul prafului intr-o pedeapsa pentru prichindel! Aceasta operatiune casnica trebuie sa fie una pentru care sa il poti lauda pe copil, pentru efortul si dorinta lui de a-ti fi de folos.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod