Cauta in 21.052 retete

Fa-ti viata mai usoara in bucatarie!

In fiecare zi si mai ales in week-end, petreci o cantitate apreciabila de timp in bucatarie. Iti consulti caietul cu retetele preferate, iti pregatesti ingredientele pentru felurile de mancare pe care doresti sa le prepari pentru toti membrii familiei, gatesti si apoi astepti sa degusti... rezultatul impreuna cu cei dragi. Pentru ca toate aceste lucruri inseamna uneori timp pretios, iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa iti faci munca mult mai usoara.


Atunci cand ai nevoie de fasii foarte subtiri de carne cruda, este mai usor sa le tai daca, inainte de pregatirea mesei, introduci bucata de carne la frigider, timp de 30 de minute sau o ora. Stand la rece, carnea va fi mai ferma. In cazul in care carnea este deja congelata, feliaz-o inainte de a fi complet dezghetata.

Dezgheata pestele congelat in lapte. In acest fel, pestele isi va recapata aroma proaspata si bine cunoscuta, iar neplacutul miros de frigider va disparea.

Pentru a indeparta cat mai usor posibil aschiile de os din file sau peste, intinde bucata proaspata de carne cu partea osoasa in sus, peste o farfurie rasturnata. In acest fel, oasele vor iesi din bucata de carne, ceea ce va face identificarea lor mult mai usoara. In consecinta, prepararea si, mai ales, consumarea pestelui nu vor mai fi adevarate misiuni de recunoastere, asa cum se intampla mereu, din cauza oaselor...

Ouale fierte tare pot fi taiate foarte usor daca, inainte de fiecare taietura, inmoi cutitul intr-un pahar cu apa rece sau il treci printr-un jet de apa rece, timp de cateva secunde.

La taierea usturoiului, presara putina sare peste el, pentru a impiedica bucatile maruntite sa se lipeasca de cutit, de taietor sau de suprafata de lucru.

Aroma patrunjelului este mai puternica daca se indeparteaza coditele si se folosesc la gatit doar frunzele. Foloseste un foarfece pentru a taia marunt frunzele, in loc sa le maruntesti cu ajutorul cutitului. In general, frunzele taiate cu cutitul se inmoaie.

Pentru a te asigura ca ai cantitatea dorita pentru clatitele perfecte, toarna aluatul intr-o sticla curata, goala, cum ar fi una de ketchup sau sirop. Umple sticla cu aluat, dupa care toarna in forma pentru clatite cantitatea dorita, astfel incat minunatele deserturi sa iasa cat de pufoase si de subtiri doresti. In plus, toate clatitele vor avea aceeasi dimensiune si forma.


Comentarii (1)

  • edyy  pe  8 sep 2014, 13:18
    file de peste fiert cu cartofi

    vreau sa invat mancaruri diverse din toate categorile

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod