Cauta in 21.052 retete

Cum mananci legumele

Saptamana aceasta venim cu o serie de sfaturi legate de legume. Multe dintre ele te pot pune intr-o situatie nu foarte placuta atunci cand se afla in farfuria ta. Trebuie numai sa stii cand sa folosesti furculita si cand au voie sa vina in ajutorul tau degetele.

Asparagus
Daca asparagusul iti este servit in sos, atunci il poti manaca folosindu-te de cutit si furculita. Bucatile mici de asparagus, daca nu sunt servite in sos, pot fi servite cu mana.

Rosiile mici
Cu expetia cazurilor in care sunt servite in salata, le poti manca cu mana. Alege-le pe cele care nu sunt prea mari si mananca-le dintr-o singura imbucatura. Evita sa musti de mai multe ori dintr-o rosie pentru a evita sa te patezi. Daca ai de-a face si cu o rosie mai mare, atunci indeparteaza-i o parte din pielita, usor, cu dintii din fata, si musca din ea cu atentie.

Porumbul
Porumbul proaspat este de obicei rupt in mai multe bucati pentru a putea fi mancat mai usor. Cheia este sa nu musti prea mult deodata. Ca manaci de-a lungul coceanului sau in jurul lui, este decizia ta - orice metoda este acceptata. Concentreaza-te de fiecare data doar asupra catorva randuri - sareaza, pune unt, manaca si apoi repeta operatiunea. Asa te vei murdari cel mai putin sau deloc pe maini si fata.

Cartofii
Chips-urile le poti manca ajutandu-te de mana. Cartofii frantuzesti, doar cei mici, pot fi mancati cu mana. Este de preferat totusi sa folosesti furculita. Taie cartofii cu ajutorul furculitei daca sunt prea mari, dar niciodata sa nu musti dintr-un cartof si apoi sa mai lasi din el in furculita. Daca doresti ketchup, il asezi intr-o parte a farfuriei si inmoi cartofii pe rand in el, fie folosindu-te de degete, fie de furculita. Cartofii gatiti intregi sunt deja taiati pe mijloc, pe lungime, atunci cand sunt serviti. Daca nu, taie-i deasupra cu ajutorul cutitului, deschide-i cu ajutorul furculitei sau cu al degetelor si adauga untul, sarea, piperul sau sosul dorit.

Salata
Salata se mananca de obicei cu furculita. Oricum bucatile mai mari le poti taia pentru a evita revarsarea lor din furculita. Te poti ajuta de o bucatica de paine pentru a impinge salata in furculita.

Comentarii (1)

  • Cristina  pe  5 nov 2008, 21:07
    Asparagus

    Traducerea in romana a numelui legumei este de fapt sparanghel si nu asparagus.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod