Cauta in 21.052 retete

Ciorbă de perişoare a la grec

De Sărbători, poţi modifica reţeta ciorbei de perişoare, din cea tradiţională, cu borş şi roşii, în cea "a la grec", cu smântână din belşug! Iată cum poţi să găteşti pentru Crăciun şi Revelion o ciorbă de perişoare delicioasă, luând ca model clasica ciorbă a la grec!

Ingrediente

500 grame de carne tocată de porc
o ceaşcă de orez
un ou întreg pentru perişoare
2 morcovi
o ţelină
2 cepe
un ardei gras roşu
2 cartofi tăiaţi cubuleţe
300 grame de smântână
un gălbenuş de ou
mărar
sare, după gust
 

Mod de preparare

Dificultate: medie

Pune la fiert morcovul, ţelina, ardeiul şi ceapa, tăiate toate mărunt, sau date prin răzătoare. Când apa dă în clocot, iar legumele sunt moi, adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe şi perişoarele. Înainte să le pui în ciorbă, trece perişoarele prin oţet amestecat cu ulei, ca să nu se desfacă. La final, după ce au fiert toate ingredientele, adaugă smântâna amestecată cu gălbenuşul de ou. După ce stingi focul, adaugă în ciorbă mărarul tăiat mărunt şi acoperă oala cu un capac timp de 5 minute.

Comentarii (8)

  • ana  pe 19 dec 2011, 23:22
    orezul

    si orezul cand se pune? Cred ca a fost omis din modul de preparare ...

  • mariana  pe 20 dec 2011, 09:08
    orezu

    orezu se pune in carnea tocata si se fac perisoarele. Dar cum cei care posteza nu gatesc doar umple [paginile cu scris

  • simona  pe 20 dec 2011, 14:59
    orezul

    a uitat ea sa zica dar se pune la perisoare

  • vladcristian2007  pe 23 dec 2011, 09:26
    pentru toate bucataresele pricepute

    daca vrei sa pui la perisoare orez pui, daca nu , nu te obliga nimeni, dar la fiert trebuie sa pui macar o mana la oala.

  • mari  pe 27 dec 2011, 21:19
    atentie!

    orezul se fierbe separat si apoi se amesteca cu carnea

  • una  pe 26 iul 2012, 11:06
    perisoarele

    eu opresc focul apoi pun smantana amestecata cu galbenusul!se pune si patrunjel . in carne pun 2-3 oua. depinde si de carne . uneori dau perisoarele prin faina, le asez una langa alta pe o tava unsa cu ulei sau din belsug cu apa.le ridic usor cu o furculita si le dau drumul in ciorba . trebue foc mic! nu am fiert orezul niciodata . s-a intamplat sa nu am orez, am pus 2 linguri generoase de gris. pun si in oala cateva boabe de orez. zarzavatul nu trebue fiert inainte , sa dea doar cateva clocote. ajung si 200gr de smantana, si 100. si fara smantana dar poti pune bors fiert separat cu sau fara rosii , bulionul nu e bun .experienta bat-o vina. l

  • una  pe 26 iul 2012, 11:19
    perisoarele

    am uitat sa mai spun , ptr tinerele gospodine. deci, daca faceti perisoare fara smantana dar cu bors , cu sau fara rosii atunci: de iese cam ,,subtire ,, ciorbita , o puteti ingrosa cu 1-2 oua batute. opriti focul , mestecati nu bateti 1-2 oua , luati un polonic de ciorba si puneti in castronul cu ou mestecand iute .apoi puneti asta in ciorba mestecand , puteti pune in oala de la inceput , o foaie de dafin si 5-10 boabe de piper.sare in ciorba se pune de la bun inceput. nu toata .se completeaza de sare dupa ce pui borsul cu rosiile. sau rosii cu un varf de cutit de sare de lamae sau numai rosii, sau numai bors! v-am obosit...

  • Nicu  pe 30 dec 2012, 23:21
    RETETA CIORBA DE PERISOARE

    Eu la500gr.de carne de porc tocata pun 3 cepe tocate marunt,20gr orez,1lingura vegeta,7-8gr.piper macinat si doua oua .Fac bilute potrivite ca marime si le pun in oala in care am fiert mai dinainte zarzavatul.Dupa ce s-au ridicat toate la suprafata,pun leustean verde si la sfarsit acresc cu bors fiert separat

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod