Cauta in 21.294 retete

Marea demonstratie a legumelor congelate

Legumele proaspete trebuie sa faca parte din alimentatia de zi cu zi, pentru aportul de minerale si vitamine pe care il ofera organismului. Pastrate in frigider, la fiecare 48 de ore, isi injumatatesc continutul de vitamine. Dovleceii devin palizi si moi, rosiile se mucegaiesc, iar ardeii se inmoaie.

In aceste conditii, cea mai buna solutie este congelarea. Fie ca vei congela legumele acasa, fie ca le vei cumpara gata congelate, ele pastreaza pana la 95% din proprietatile naturale din forma proaspata.

Congelarea acasa poate duce la inmuierea legumelor, dar congelarea industriala (legumele proaspete sunt inghetate in doar cateva minute la temperaturi foarte scazute)  le pastreaza intacte proprietatile si aroma, gustul si culoarea naturala.

Legumele congelate mai au cateva avantaje: folosirea lor presupune o mare economie de timp (pentru ca sunt gata spalate si curatate), sunt folosite integral (nu mai trebuie curatate) si, nu in ultimul rand, sunt apropiate ca pret de produsele proaspete.

Pot fi congelate la fel de bine si fructele si legumele. Este insa foarte important ca legumele decongelate sa nu fie din nou inghetate, iar lantul de frig, din timpul transportului si al comercializarii, sa fie pastrat.

Secretul este sa alegi mereu pachetele intregi. Pipaie pungile cu legume sau fructe congelate. Acestea trebuie sa fie separate si mobile in punga. Daca sunt adunate in bulgari, inseamna ca au fost recongelate dupa ce s-au dezghetat, asa ca nu le cumpara. Chiar daca sunt congelate, termenul de valabilitate este foarte important, asa ca verifica eticheta.

   Humus de fasole verde

   Curry de legume

   Legume mexicane cu sos de cascaval

Comentarii (3)

  • petric silvia  pe 21 feb 2010, 13:47
    ketchup heinz

    este delicios, de caliate, il savurez cu placere

  • pletea georgiana  pe 13 ian 2011, 19:43
    legume congelate

    legumele congelate sunt de rahat

  • vasilica pascu  pe 27 ian 2011, 23:24
    legumele congelate

    spuneti-mi si mi-e cum se congeleaza legumele sa fie gustoase iarna ca imi plac sa le pun in mancare da un gust delicios la toate mancarurile.am o intrebare lui pletea georgiana de ce nu iti plac legumele ca sunt sanatoase@

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod