Legume mexicane cu sos de cascaval
Un fel de mancare rapid si extrem de gustos. Ingredientele sunt in fiecare casa, daca ai inspiratia de a pune in congelatorul tau cateva pungi cu legume amestecate.
Ingrediente:
o punga de legume (porumb, mazare, ardei, fasole verde, morcovi) de un kilogram, o lingura de faina, doua - trei linguri de smantana, o cana cu lapte, o nuca de unt, 100 grame cascaval, ulei, sare, piper, o legatura de verdeata.
Preparare:
1. Pune la fiert un vas cu apa cu sare si fierbe legumele. Cand sunt gata, pune amestecul de legume la scurs, intr-o sita.
2. Pune intr-un vas untul la topit, adauga faina si amesteca. Stinge cu lapte, amestecand, ca sa nu faca cocoloase. Adauga smantana si, daca vrei, subtiaza sosul cu un polonic - doua de apa in care au fiert legumele. Potriveste de sare si piper. Lasa sosul pe foc si adauga cascavalul ras. Amesteca.
3. Caleste in ulei incins legumele. Amesteca-le cu sosul de cascaval si serveste cu verdeata proaspata pe deasupra
Sfat Eva: Poti folosi orice amestec de legume vrei sau le poti combina dupa gustul tau. Pentru o savoare speciala, rumeneste in uleiul pentru calit legumele un catel de usturoi. Cand acesta se face maroniu, scoate-l din ulei, arunca-l si pune la calit legumele.
Ingrediente:
o punga de legume (porumb, mazare, ardei, fasole verde, morcovi) de un kilogram, o lingura de faina, doua - trei linguri de smantana, o cana cu lapte, o nuca de unt, 100 grame cascaval, ulei, sare, piper, o legatura de verdeata.
Preparare:
1. Pune la fiert un vas cu apa cu sare si fierbe legumele. Cand sunt gata, pune amestecul de legume la scurs, intr-o sita.
2. Pune intr-un vas untul la topit, adauga faina si amesteca. Stinge cu lapte, amestecand, ca sa nu faca cocoloase. Adauga smantana si, daca vrei, subtiaza sosul cu un polonic - doua de apa in care au fiert legumele. Potriveste de sare si piper. Lasa sosul pe foc si adauga cascavalul ras. Amesteca.
3. Caleste in ulei incins legumele. Amesteca-le cu sosul de cascaval si serveste cu verdeata proaspata pe deasupra
Sfat Eva: Poti folosi orice amestec de legume vrei sau le poti combina dupa gustul tau. Pentru o savoare speciala, rumeneste in uleiul pentru calit legumele un catel de usturoi. Cand acesta se face maroniu, scoate-l din ulei, arunca-l si pune la calit legumele.