Cauta in 21.294 retete

Salată de boeuf

Nu este o mâncare franţuzească, iar iniţial conţinea vânat, prepeliţe, crabi şi caviar. Se orna cu felii de ou, maioneză, cartofi fierţi şi castraveţi muraţi în oţet.

Ingrediente

1 piept de pui (cantitatea de carne trebuie să fie aproximativ 40% din cantitatea totală de salată)
3-4 morcovi mari
2 rădăcini mari de pătrunjel
5-6 cartofi
1 ţelină
1 borcan mare de castraveţi muraţi
500 g maioneză
sare
piper
muştar

Mod de preparare

Dificultate: medie

După ce ai fiert carnea şi legumele cu puţină sare în apă, le scoţi din apă şi pui totul deoparte într-un castron. Până se răcesc acestea, taie castraveţii cubuleţe si stoarce-i bine în pumn, apoi aşază-i într-un lighean. Tot de aceeaşi mărime taie şi restul legumelor, tot cubuleţe. La final, dai carnea de pui prin maşina de tocat şi apoi carnea tocată o adaugi la legumele deja tăiate.

Adaugă sarea, piperul şi câteva linguri de muştar. Lasă totul deoparte şi prepară 500 g de maioneză. Pune în salată 3/4 din maioneză şi amestecă. După ce s-a omogenizat toată compoziţia, poţi aranja totul pe platouri, iar cu ultimul sfert de maioneză rămas şi cu alte legume decorează salata.

Comentarii (1)

  • Liviu  pe 24 apr 2015, 16:30
    Nu este o mâncare franţuzească | Pentru ca sorgintea e ruseasca

    Nu este o mâncare franţuzească | Pentru ca sorgintea e ruseasca, direct de la Ermitaje un chef olandez... bala bla bla.. tot romanul stie poveastea asta spusa de bunica, atunci cand trebuia sa cureti cartifii fierti si restul... :)

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod