Salată de boeuf
Nu este o mâncare franţuzească, iar iniţial conţinea vânat, prepeliţe, crabi şi caviar. Se orna cu felii de ou, maioneză, cartofi fierţi şi castraveţi muraţi în oţet.
Ingrediente
1 piept de pui (cantitatea de carne trebuie să fie aproximativ 40% din cantitatea totală de salată)
3-4 morcovi mari
2 rădăcini mari de pătrunjel
5-6 cartofi
1 ţelină
1 borcan mare de castraveţi muraţi
500 g maioneză
sare
piper
muştar
Mod de preparare
Dificultate: medie
După ce ai fiert carnea şi legumele cu puţină sare în apă, le scoţi din apă şi pui totul deoparte într-un castron. Până se răcesc acestea, taie castraveţii cubuleţe si stoarce-i bine în pumn, apoi aşază-i într-un lighean. Tot de aceeaşi mărime taie şi restul legumelor, tot cubuleţe. La final, dai carnea de pui prin maşina de tocat şi apoi carnea tocată o adaugi la legumele deja tăiate.
Adaugă sarea, piperul şi câteva linguri de muştar. Lasă totul deoparte şi prepară 500 g de maioneză. Pune în salată 3/4 din maioneză şi amestecă. După ce s-a omogenizat toată compoziţia, poţi aranja totul pe platouri, iar cu ultimul sfert de maioneză rămas şi cu alte legume decorează salata.