Rulouri de vinete cu carne tocată
Vinetele sunt vedetele sezonului. Încearcă-le şi într-o variantă simplă, ideală pentru micul dejun sau pentru o gustare.
Ingrediente
3 vinete
250 g carne tocată de vită
3 roşii coapte
2 cepe
2 linguri pastă de roşii
2 linguri suc de lămâie
250 ml supă de legume
3 linguri ulei
sare
piper
busuioc
Mod de preparare
Dificultate: medie · Timp preparare: 50 de minute · Nr. porţii: 4 porţii
Taie capetele vinetelor şi feliază-le pe lungime. Pune la fiert apă cu sare şi las-o să până clocoteşte, apoi adaugă sucul de lămâie şi bagă feliile de vinete în apă timp de un minut. După ce le scoţi, aşază-le pe câteva coli de hârtie.
Următorul pas este să căleşti carnea într-o tigaie cu ulei. Adaugă ceapa tocată şi mai lasă tigaia pe foc cam două minute, amestecând cu o lingură de lemn.
Puen roşiile tăiate cuburi într-o tigaie fără ulei, căleşte-le puţin şi adaugă pastă de roşii, supa de legume, sare şi piper. Acum adaugă şi capetele vinetelor tăiate mărunt şi lasă-le la foc 5 minute.
Pune pe felie de vinete carnea tocată, după care o rulezi şi o prinzi cu o scobitoare. Aşază fiecare rulou într-un vas de cuptor, adaugă sosul de roşii cu vinete şi lasă la cuptor timp de 30 de minute. La sfârşit, pune deasupra câteva frunze de busuioc.