Faimosul Gazpacho spaniol
O supă rece, răcoritoare, emblemă a Andaluziei, regiunea sudică spaniolă arsă de soare şi măturată de vântul uscat din Africa, Gazpacho este ideal într-o după-amiază călduroasă de weekend.
Ingrediente
1 kg roşii
2 linguri pastă de tomate
250 gr castraveţi verzi
200 gr ceapă
250 gr ardei gras
2 linguri de oţet din vin alb
2 linguri ulei de măsline
2 căţei de usturoi
150 gr pâine albă uscată
sare şi piper alb
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 30 de minute · Nr. porţii: 6
Pâinea se taie felii şi se lasă în apă rece, la înmuiat, iar legumele se spală, se curăţă de coajă şi se taie în sferturi. Se adaugă pâinea înmuiată şi scursă de apă, apoi amestecul se dă prin mixer. Piureul rezultat se amestecă bine cu pasta de tomate, cu usturoiul pisat, cu ulei şi oţet. Se adaugă sare şi piper măcinat după gust şi se lasă la rece în frigider timp de cel puţin o jumătate de oră.
Gazpacho se serveşte rece, simplu sau cu crutoane de pâine, şi cu câteva frunze de busuioc deasupra.