Cauta in 21.294 retete

Colăcei împletiţi, gustoşi şi arătoşi

După o perioadă bogată în cărnuri şi dulciuri, ştiu că toată lumea se gândeşte la mâncare cât mai uşoară, cât mai delicioasă şi uşor de gătit. Astăzi mi-au atras însă atenţia nişte colăcei împletiţi, care-mi aduc aminte de copilărie.

Ingrediente

400 g făină
1 plic amestec special pentru aluaturi dospite
150 ml lapte 100 ml
ulei
2 oua
30 g zahăr tos
30 g stafide
30 g miez de nuca taiat mare

Pentru uns pe deasupra: unt topit sau un ou batut + 1 lingura se zahar tos Sugestie: Pentru a obţine un gust mai bun, putem folosi stafidele care au stat în prealabil în rom.

Mod de preparare

Dificultate: medie


În primă fază se amestecă foarte bine făina cu amestecul pentru aluaturi dospite, peste care se adaugă laptele, uleiul, oul şi zahărul. Toată compoziţia se amestecă până când aluatul devine lucios, iar apoi se adaugă stafidele. Nemaifiind nevoie să fie lăsat aluatul la dospit, imediat se trece la etapa următoare, şi anume modelatul aluatului.

Pe suprafaţa de lucru se presară făina şi se împarte aluatul în 4 bucăţi din care se răsucesc cu mâna rulouri. Rulourile se împletesc câte 2 şi se unesc la capăt formând colăceii. Înainte de a fi introduşi la cuptor, colăceii se lasă să se odihnească timp de 15 mminute, iar apoi se unge fiecare cu un amestec de unt încălzit şi un ou bătut spumă, iar apoi peste fiecare se presară nucă şi zahăr tos.

Se unge suprafaţa fiecarui colecel cu unt încălzit sau cu un ou bătut spumă si se presara cu nuca si zahat tos.
În ultima etapă, colăceii se introdus în cuptor, unde se lasă circa 35 de minute.

Comentarii (1)

  • Geta  pe 28 iun 2012, 16:45
    frumoasa fotografie!

    Vad ca nu te-ai semnat, deci nu am cum sa ma adresez decat asa: Frumoasa fotografie! Tu ai facut-o? Daca nu, frumos ar fi sa specifici sursa.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod