De cele mai multe ori, masa de pranz, cina sau mesele servite cu alte ocazii contin inevitabil si carne. Daca ar fi vorba de simple fripuri, mici sau snitele nu ar fi probleme. Dar ce facem atunci cand apare in scena carnea de pasare, de pui sau pestele? Cum trebuie procedat, in cele ce urmeaza...
Cum mananci carnea? Pasari
Taie aripile si picioarele prepelitei, porumbelului sau ale altei pasari pe care o ai in farfurie si mananca ceea ce a mai ramas cu un cutit si o furculita. Nu este indicat sa mananci corpul pasarii cu ajutorul mainilor, desi aripile si picioarele le poti manca folosindu-te de acestea.
Puiul
Incepe cu jumatate de pui. Separa aripile si picioarele cu ajutorul furculitei si cutitului. Apoi folosindu-te tot de furculita si cutit, taie bucati mici incepand de la piept. Nu taia mai mult de 2-3 bucati de fiecare data. Daca te afli la o masa destul de formala, lasa in farfurie ceea ce nu poti manca cu ajutorul tacamurilor. Daca situatia nu este asa de formala, poti apuca oasele mai mici cu mana, dar incearca sa folosesti o singura mana odata.
Pestele
Mai intai indeparteaza coada si capul pestelui cu furculita si cutitul si aseaza-le intr-o parte a farfuriei. Introdu varful cutitului in partea diametral opusa sirei spinarii pestelui si taie-l de la cap catre coada. In acest moment ai trei optiuni:
-sa scoti sira spinarii;
-sa tai pe lung pestele si apoi sa indepartezi cele doua parti scotand sira spinarii;
-indeparteaza partea de sus a pestelui, manca si apoi indeparteaza sira spinarii.
Daca se intampla sa iti mai ramana cate un os in gura, indeparteaza-l cu ajutorul limbii si al degetelor.
Picioarele de broasca
De obicei picioarele de broasca se mananca cu mana, desi cele mai mari pot fi taiate cu un cutit si o furculita inainte de a te folosi de mana pentru a le manca.