Cauta in 21.308 retete

Cucereste-l cu o cina savuroasa!


Esti fericita - in sfarsit ti-ai intalnit jumatatea, va iubiti, va completati reciproc si totul merge "ca pe roate". Din partea lui, numai suprize placute - te rasfata cu mici atentii si iti arata cu fiecare ocazie cat de mult te iubeste.

Dar tu? Tu cu ce il surprinzi? Pentru foarte multe dintre cupluri ideea unei nopti romantice, de neuitat, incepe cu o cina pe masura. Este ocazia ideala de a-i face o bucurie si a-i demonstra nu neaparat cat de priceputa esti in bucatarie, cat faptul ca doresti sa il faci fericit. Doar "dragostea trece prin stomac", dupa cum spune o vorba din popor...

Nu trebuie sa pregatesti neaparat mancaruri complicate, care sa iti ia foarte mult din timp si sa te epuizeze. Cu siguranta, nu doresti sa il primesti la cina iritata si obosita. Mai degraba pregateste ceva usor, care satisface preferintele culinare ale amandurora.

Nu prepara mancaruri cu sosuri grele sau foarte condimentate sau mancaruri prea...exotice, la vedere carora va ridica din spranceana, intrebator. Totodata, este bine sa te rezumi la a gati doua feluri de mancare: felul principal si desert. Nu te complica, pregatind ciorbe, aperitive si altele de acest fel - este o cina, nu un botez.

Bauturile ar trebui sa fie o alegere fireasca: sampanie sau vin rosu/vin alb, in functie de ceea ce veti servi. Pentru carnea alba ideal este vinul alb, in timp ce carnea rosie se completeaza (delicios!) cu un pahar de vin rosu.

Inainte de a-i servi ceea ce i-ai pregatit, ocupa-te si de decor: doar nu doresti sa cinati in bucatarie, nu-i asa? O masa frumos aranjata, pe care se afla presarate petale de trandafir, un bol cu lumanarele plutitoare si tacamuri noi este cocheta si potrivita pentru o astfel de ocazie. Ai grija la iluminatul camerei si la ambianta sonora: o lumina discreta si o muzica placuta, in surdina, creeaza o atmosfera placuta pentru o intalnire romantica.

Mici elemente pe care trebuie sa la ai in vedere, pentru a nu-ti strica cina romantica alaturi de iubitul tau:

  • Condimentele: ce este prea mult strica. Si iute nu inseamna intotdeauna delicios. Nu folosi mai mult de trei condimente diferite pentru aceeasi mancare si limiteaza cantitatea pentru un gust placut, aromat.
  • Muzica: si in acest caz, este bine sa te feresti de extreme. Chiar daca ai prefera sa asculti noul tau CD cu muzica house, rezerva-l pentru petrecerile cu prietenii. Asta nu inseamna sa pui Mozart, mai ales daca nici unul dintre voi nu prefera muzica clasica. Cea mai buna alegere, in aceasta situatie, o reprezinta blues-ul. Vocea lui Barry White sau a lui Michael Bolton (in surdina, bineinteles) va va incanta, cu siguranta, auzul.
  • Parfumul: stim, adori lumanarile parfumate si nu iti imaginezi sa nu le poti folosi tocmai intr-o seara speciala, petrecuta cu iubitul tau. Insa, nu uita ca te afli la cina. Un parfum, fie si unul discret, poate submina aroma delicioasa a mancarii si, credem ca nu doresti asta, nu? Solutii pentru a nu renunta la asemenea "artificii" exista: dupa cina, poti aprinde cateva lumanari in camera si va continuati, astfel, intalnirea romantica.

Pentru te inspira si a-ti desfata papilele gustative, iti prezentam doua meniuri ispititoare, cu care nu vei da gres:

Meniu 1
Meniu 2

Comentarii (2)

  • corina  pe 20 aug 2008, 21:09
    video

    buna! va urmaresc de ceva vreme si m-ar interesa cand o sa aveti o sectiune video pe site. cum au feminis.ro si idieta.ro

  • lidia  pe 11 oct 2011, 20:13
    niciodata

    niciodata nu va fi ca celelalte situ ri, pentru ca e un site sarac

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod