Cauta in 21.294 retete

Ce lichide trebuie sa consumam vara?

Nu mai stii cum sa te racoresti in zilele caniculare? Iata patru bauturi care te revigoreaza si iti redau energia de care ai nevoie pe parcursul zilei.

Cafeaua, berea si bauturile carbogazoase nu constituie solutia pentru o hidratare optima pe perioada verii. Mai mult decat atat, stim ca bauturile alcoolice si cafeaua deshidrateaza organismul. Asadar, avem nevoie de apa. Iar daca uneori te saturi de apa, ai la indemana numeroase combinatii de fructe pe care le poti pune in blender si sa prepari niste bauturi delicioase si racoritoare.

 

Limonada cu menta: cea mai racoritoare


Dintre toate bauturile pe care le consumam vara, niciuna nu este la fel de racoritoare ca si limonada cu menta. Un deliciu si o hidratare optima. Bineinteles ca nici lista ingredientelor nu este interminabila si iti ia doar cateva minute ca sa o prepari. Ai nevoie de 6 lamai, 1/2 ceasca de miere de albine, 1 ceasca de frunze de menta proaspete, 6 cani cu apa. Daca nu vrei sa simti pulpa de la lamaie, poti sa storci lamaile inainte de a le pune in blender. Se amesteca zeama de lamaie, mierea, menta si gheata in blender, dupa care se adauga si apa.




Smoothie de capsuni


Ai nevoie de 250 g de capsune inghetate, 250 g de iaurt, 150 ml lapte degresat si 8 cuburi de gheata. Se amesteca ingredientele in blender si iata o bautura delicioasa, racoritoare si sanatoasa.



Smoothie de banane si capsuni pentru copii


Ai nevoie de 4 cani cu apa plata, 1/2 cana migdale inmuiate in apa, 3 banane si 1-2 cani cu capsuni pe care sa le amesteci in blender. Optional se poate adauga putina miere de albine sau scortisoara.


Smoothie multivitamine


Poti sa treci la pasul urmator si sa adaugi in bautura ta cateva frunze de verdeata pentru a completa valoarea nutritiva a fructelor cu enzimele din verdeturile crude. Gustul va fi la fel de delicios si nu vei simti gustul verdeturilor. Asadar, ai nevoie de 1 portocala, 1 banana, cateva fructe de padure inghetate, putina apa si poti sa alegi intre frunzele de nap, spanac si salata verde.

Comentarii (5)

  • alina arghirescu  pe 17 iun 2010, 08:30
    MINUNAT

    DA ! inlocuiti oricat v-ar fi de greula inceput,sticlele cu bauturi carbogazoase si berea ! am facut limonade ca cea de mai sus,se gaseste planta in piata,luati si uscati,prinde bine si la iarna ! intr-un borcan de sticla am ras sfecla,morcov,felii de lamaie, un praf de pelin, miere si ce va mai lasa imaginatia,soc...ma rog si lasati 2 zile ..trageti in sticle si puneti la rece..aveti sanatate in pahar si bani in buzunar !!! cu bine !

  • alina arghirescu  pe 17 iun 2010, 08:36
    si daca mai vreti o reteta

    am reteta de BRAGA original nu apa de ploaie ! va trebuie GRAU,PORUMB,MEI,OVAZ SI SECARA,le spalati bine lasati in apa cel putin 8n ore,iar spalati,puneti intr-un vas acoperit,cam doua zile,pana incepe sa incolteasca,atunci iar spalati,scurgeti bine,dati prin masina de tocat,faceti niste turtite pe care le uscati la cuptor,cu aceste turtite niste malai apa si mieremiere faceti bnraga ! BUCURATI-VA chiar daca e mai laborios merita !

  • dialav  pe 17 iun 2010, 20:20
    limonada

    si eu am facut limonada, am stors 4 lamai, am pus 2 linguri de miere, apa plata si gheata si a iesit super buna, iar in alta zi am facut ceai de fructe cu lamaie si cu gheata si e super racoritor. toate cele bune!!!

  • genny  pe  4 sep 2010, 18:44
    Bauturi racoritoare si sanatoase

    Apropo de bauturile cu fructe congelate, eu le fac alor mei in casa iaurt cu fructe> Deci, iau 1 litru de iaurt de 0,1% grasime, il tor in blender, adaug 1 - 2 banane (daca sunt copii mici merg si 3 pentru a fi mai dulce si mai gros) dupa care adeaug capsuni, sau fructe de padure congelate, sau visine. Le amestec pana se fac pasta si ..... gata e super bun rece. Ideea a pornit de la o inghetata ieftina pe care ne-o facea bunica in copilarie Amesteca 2 - 3 borcane de iaurt cu zahar si lamaie si.... gata. Dadea totul la frigider. Binenteles ca am imbunatatit reteta. Initial, foloseam praf de frisca sa ingros iaurtul si sa-l indulcesc, dupa care, am decis sa inlatur chimicalele pe cat posibil. Puteti incerca, si nu numai cei care aveti copii.

  • Maria  pe 18 apr 2012, 10:00
    Bauturi racoritoare si sanatoase

    Mi se par f usor de facu . Minunate sa mai postati!! :D

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod