Tort Victoria
Este un desert englezesc, preparat pentru Regina Victoria. Este simplu, elegant si foarte gustos. Se spune ca era desertul preferat al reginei Victoria si al printesei Diana.
Ingrediente:
Pentru blat: 200 de grame de unt, 4 oua, 200 de grame de faina, doua linguri cu lapte, un plic cu praf de copt.
Pentru crema: un borcan de 200 de grame de gem de capsune (gros), 150 de grame de crema de branza de vaci foarte proaspata, dulce si perfect scursa (sau mascarpone), 150 de grame de zahar pudra, doua linguri de smantana, 100 de grame de unt, coaja de lamaie, 50 de grame de coniac sau esenta de rom.
Preparare:
- Unge doua forme de tort cu peretii detasabili, cu unt si tapeteaza-i cu faina (sau zahar pudra).
- Bate untul pentru blat cu zaharul, pana se face spuma. Adauga praful de copt amestecat cu lapte, apoi ouale pe rand si faina proaspat cernuta. Omogenizeaza bine si toarna aluatul in parti egale, in doua in vasele pentru copt. Aluatul se coace in doua tavi diferite, pentru aspect. Daca din diferite motive nu poti face asta, nu este nicio problema, il poti coace tot odata si cand se raceste, il tai in doua.
- Coace blatul la foc potrivit circa 20-30 de minute. Incinge bine cuptorul inainte. Cand s-au copt, scoate-le si lasa-le sa se raceasca incet. Blaturile sunt delicate si foarte pufoase.
- Bate untul spuma impreuna cu zaharul. Adauga branza de vaci si smantana. Totul trebuie sa arate ca o crema fina. Adauga coaja de lamaie si lasa crema la rece o ora, doua sa se intareasca bine.
- Bate gemul de capsune cu o lingura, doua de coniac sau cateva picaturi de esenta de rom si o lingura de lapte ca sa se faca cremos.
- Unge cu gem de capsune unul dintre blaturi (cel care are fata cea mai frumoasa pastreaza-l pentru partea de deasupra), apoi pune toata crema de branza. Daca se prelinge pe margini, nu este nicio problema, asta este hazul prajiturii. Asaza al doilea blat. Pudreaza-l din belesug cu zahar pudra si lasa totul la rece pentru o ora-doua inainte de a fi servit.
- Serveste tortul stropit cu sirop de caspune si o lingura, doua de frisca. Este excelent!
Ingrediente:
Pentru blat: 200 de grame de unt, 4 oua, 200 de grame de faina, doua linguri cu lapte, un plic cu praf de copt.
Pentru crema: un borcan de 200 de grame de gem de capsune (gros), 150 de grame de crema de branza de vaci foarte proaspata, dulce si perfect scursa (sau mascarpone), 150 de grame de zahar pudra, doua linguri de smantana, 100 de grame de unt, coaja de lamaie, 50 de grame de coniac sau esenta de rom.
Preparare:
- Unge doua forme de tort cu peretii detasabili, cu unt si tapeteaza-i cu faina (sau zahar pudra).
- Bate untul pentru blat cu zaharul, pana se face spuma. Adauga praful de copt amestecat cu lapte, apoi ouale pe rand si faina proaspat cernuta. Omogenizeaza bine si toarna aluatul in parti egale, in doua in vasele pentru copt. Aluatul se coace in doua tavi diferite, pentru aspect. Daca din diferite motive nu poti face asta, nu este nicio problema, il poti coace tot odata si cand se raceste, il tai in doua.
- Coace blatul la foc potrivit circa 20-30 de minute. Incinge bine cuptorul inainte. Cand s-au copt, scoate-le si lasa-le sa se raceasca incet. Blaturile sunt delicate si foarte pufoase.
- Bate untul spuma impreuna cu zaharul. Adauga branza de vaci si smantana. Totul trebuie sa arate ca o crema fina. Adauga coaja de lamaie si lasa crema la rece o ora, doua sa se intareasca bine.
- Bate gemul de capsune cu o lingura, doua de coniac sau cateva picaturi de esenta de rom si o lingura de lapte ca sa se faca cremos.
- Unge cu gem de capsune unul dintre blaturi (cel care are fata cea mai frumoasa pastreaza-l pentru partea de deasupra), apoi pune toata crema de branza. Daca se prelinge pe margini, nu este nicio problema, asta este hazul prajiturii. Asaza al doilea blat. Pudreaza-l din belesug cu zahar pudra si lasa totul la rece pentru o ora-doua inainte de a fi servit.
- Serveste tortul stropit cu sirop de caspune si o lingura, doua de frisca. Este excelent!