Tocana irlandeza
Reprezentativa pentru bucataria Irlandei, acest fel de mancare se prepara usor si este cu adevarat satios! Reteta este preluata din volumul "Bucatariile lumii", aparut la editura House of Guides, in 2008.
Ingrediente si cantitati:
1,5 kg carne de oaie
500 grame de ceapa
1,5 kg de cartofi rosii
50 grame de unt
2-3 crengute de cimbru
2 fire de patrunjel
500 ml supa de carne (cubulete)
sare
piper
Mod de preparare:
1. Degreseaza bine carnea, apoi tai-o in cuburi cu latura de circa 3 cm.
2. Curata ceapa si tai-o in solzi. Curata cartofii si taie-i in rondele subtiri, apoi taie si untul in bucatele mici.
3. Intr-o cratita sub presiune, asaza succesiv untul, ceapa, repartizata egal pe fundul cratitei, un strat de rondele de cartofi si carnea, apoi acoperiti cu restul de cartofi. Sareaza si pipereaza fiecare strat.
4. Stropeste cu supa peste continutul din oala, apoi spala si toaca patrunjelul. Imprastie-l deasupra cartofilor si adauga crengutele de cimbru.
5. Pune totul la fiert, si dupa ce da in clocot, micsoreaza focul, inchide ermetic cratita si lasati sa fiarba la foc mic cel putin 2 ore, miscand cratita din cand in cand. Se serveste fierbinte.
Ingrediente si cantitati:
1,5 kg carne de oaie
500 grame de ceapa
1,5 kg de cartofi rosii
50 grame de unt
2-3 crengute de cimbru
2 fire de patrunjel
500 ml supa de carne (cubulete)
sare
piper
Mod de preparare:
1. Degreseaza bine carnea, apoi tai-o in cuburi cu latura de circa 3 cm.
2. Curata ceapa si tai-o in solzi. Curata cartofii si taie-i in rondele subtiri, apoi taie si untul in bucatele mici.
3. Intr-o cratita sub presiune, asaza succesiv untul, ceapa, repartizata egal pe fundul cratitei, un strat de rondele de cartofi si carnea, apoi acoperiti cu restul de cartofi. Sareaza si pipereaza fiecare strat.
4. Stropeste cu supa peste continutul din oala, apoi spala si toaca patrunjelul. Imprastie-l deasupra cartofilor si adauga crengutele de cimbru.
5. Pune totul la fiert, si dupa ce da in clocot, micsoreaza focul, inchide ermetic cratita si lasati sa fiarba la foc mic cel putin 2 ore, miscand cratita din cand in cand. Se serveste fierbinte.