Cauta in 21.052 retete

Raţă cu sos de ciocolată

O reţetă foarte simplă şi gustoasă, care trebuie încercată!


Ingredinte

2 kg raţă întreagă
200 g ciocolată neagră 75%
30 ml coniac
150 g orez integral

Mod de preparare

Raţa se tranşează pe parţi anatomice, care se frig în puţin ulei şi se pun apoi într-o tavă la cuptor circa 20 de minute, la foc mediu. În sosul format după prăjire se adaugă coniacul şi se flambează. Se adaugă puţină supă şi ciocolată. Se condimentează atât raţa scoasă de la cuptor cât şi sosul şi se serveşte cu orez integral simplu, fiert.

Comentarii (4)

  • sieeugatesc  pe 25 feb 2011, 11:25
    Idee fain�

    un pic purist� da Combinatia este tare...

  • dabija luiza  pe 19 mar 2011, 19:53
    mancare fara foc

    e poate o ideie si de a economisi de consuma gazul!!!

  • MAMA  pe 11 mai 2011, 02:15
    rara cu ciocolata

    ohh, te implor nu strica bunatate de RATA si mai bine pune-o asa cum este ea pe varza acra , freac-o cu lamaie si vodca si las-o la cuptor pana e carnea moale, iar ciocolata mananc-o la desert

  • okiiVerzi  pe 22 oct 2011, 18:24
    mama

    interesant...o s`o incerc maine la serviciu :D

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod