Cauta in 21.294 retete

Incearca delicioasele fructe de mare...

Cand vine vorba despre consumul fructelor de mare, putem spune ca majoritatea dintre noi suntem impartite in doua tabere: tabara celor care le adora si cea a femeilor care le detesta.

Aceste doua moduri de a aborda prepararea sau consumul unor mancaruri pe baza de fructe de mare se sprijina pe faptul ca unele persoane prefera sa judece un aliment si dupa aspect, in timp ce altele se concentreaza mai mult asupra gustului.

Pentru cei care nu au copilarit in zone litorale, fructele de mare reprezinta un aliment exotic, poate chiar excentric si nu putini sunt aceia care stramba din nas atunci cand aud de crustacee sau alte animale marine, cu "mustati' sau clesti. Pe de alta parte, cei care au avut curajul sa incerce fructe de mare (bine gatite) s-au declarat cuceriti "iremediabil" de gustul acestora.

Daca nu esti incantata de homari sau scoici, insa adori pestele, tot iubitoare a fructelor de mare te numesti. Pestele, alaturi de crustacee sau moluste, face parte din categoria fructelor de mare, fiind o sursa excelenta de proteine si pretiosi acizi Omega-3, care lupta impotriva obezitatii, a hipertensiunii si a bolilor cardiovasculare, in general.

In ceea ce priveste modul de preparare a fructelor de mare, nu trebuie sa fii bucatar-sef pentru a te descurca de minune. Iti oferim cateva retete absolut delicioase, usor de preparat, care te vor incanta si te vor convinge de faptul ca fructele de mare trebuie incercate:

Comentarii (4)

  • dana16101980  pe 29 sep 2008, 13:02
    somonul

    imi place la nebunie somonul. inca nu am auzit pana acum pe cineva care sa spuna ca nu ii place sa manance acest peste . daca este cineva chiar as vrea sa cunosc macar unul din motivele pentru care nu ar manca somon.vai mi s-a facut foame....si chiar as manca un pic de somon, iar cu prima ocazie voi face aceasta reteta.

  • mary  pe 29 sep 2008, 15:57
    gambas

    mie imi plac foarte mult fructele de mare si imi place sa le si gatesc gambasul (langustino)cu toate ca are un aspect ciudat care multi nu l-ar manca dar e faorte bun la fel si carcatita e excelenta are gust de pui mie imi plac am avut ocazia sa le si mannc sa le si gatesc in fiecare duminica mananc langustino la plancea de pinde in salate sunt foarte buni si sanatosi

  • Crina Gavrila  pe 30 sep 2008, 02:18
    Clatite cu creveti

    O reteta noua cu care am surprins placut niste prieteni, foarte simplu am pregatit 12 clatite dupa care am pregatit umputura din aprox 300 gr creveti congelati, caliti in putin unt dupa cara am adaugat smantana pt gatit si o lingurita de caviar negru, dupa ce s-au calit toate am mai adaugat o lingura de gris pt ca sosul sa se ingroase, sare si piper dupa gust, am umplut clatitele cu crevetii si sosul ingrosat, le-am asezat intr-un vas de pamant si am dat 5 min la cuptor cu putin cascaval ras .Delicios!

  • koukla  pe  1 oct 2008, 15:36
    Clatite cu creveti!!!

    Vai Crina, mi-ai facut o poftaaaa!!!!!

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod