Creveti marinati pe gratar
O reteta usor de preparat, potrivita pentru momentele festive petrecute alaturi de familie.
Ingrediente si cantitati:
Mod de preparare:
1. Intr-un vas mare, amesteca usturoiul, uleiul de masline, sosul de rosii si otetul. Presara busuioc, sare si piper. Adauga crevetii in vas si lasa compozitia sa ii acopere. Acopera vasul si lasa-l la frigider intre 30 de minute si 1 ora, amestecand o data sau de doua ori.
2. Incinge gratarul la foc mediu. Pune crevetii pe betigase de frigarui si inmoaie-i in sosul din vas.
3. Unge gratarul cu ulei, pune crevetii si coace-i circa 2-3 minute pe fiecare parte.
Ingrediente si cantitati:
- 3 catei de usturoi, tocati marunt
- 1/3 ceasca de ulei de masline
- 1/4 ceasca de sos de rosii
- 2 linguri de otet
- 2 linguri de busuioc proaspat tocat
- 1/2 lingurita cu sare
- 1/4 lingurita cu piper
- 1 kg creveti curatati
Mod de preparare:
1. Intr-un vas mare, amesteca usturoiul, uleiul de masline, sosul de rosii si otetul. Presara busuioc, sare si piper. Adauga crevetii in vas si lasa compozitia sa ii acopere. Acopera vasul si lasa-l la frigider intre 30 de minute si 1 ora, amestecand o data sau de doua ori.
2. Incinge gratarul la foc mediu. Pune crevetii pe betigase de frigarui si inmoaie-i in sosul din vas.
3. Unge gratarul cu ulei, pune crevetii si coace-i circa 2-3 minute pe fiecare parte.