Cauta in 21.308 retete

Gateste-le celor dragi meniul... de la Casa Alba!

Ceremonia de investitura a presedintelui american Barack Obama a inclus si doua dineuri. Cu alte cuvinte, doua meniuri speciale. Primul dineu a avut loc la scurt timp dupa depunerea juramantului, in cladirea Congresului American, unde au participat peste 200 de persoane. Sarbatoarea a continuat cu zece baluri, dar seara a fost deschisa de dineul de la Neighborhood Ball.

Astfel incat, iti propunem o experienta inedita: ce ai zice daca ai pregati, la tine acasa, unele dintre preparatele servite la cele doua dineuri? Retetele au fost usor adaptate, pentru simplificare. Insa iti garantam savoarea lor!

Meniurile au fost alese de Prima Doamna a Americii, Michelle Obama. Primul meniu, cel servit invitatilor de la Congresul American, a fost conceput astfel incat sa satisfaca dorinta presedintelui pentru mancarea sanatoasa, dar si sa semene cat se poate de mult cu meniul servit la investirea lui Abraham Lincoln, idolul lui Barack Obama.

Pentru ca asemanarile sa mearga si mai departe, Michelle Obama a comandat, special pentru aceasta ocazie, un serviciu de masa identic cu cel folosit la dineul care a urmat investiturii lui Lincoln in calitate de presedinte al Statelor Unite ale Americii, in 1861.

Iata ce s-a servit la acest dineu: pateuri umplute cu fructe de mare, pentru ca Abraham Lincoln (Abe, cum ii spun americanii), era mare amator de fructe de mare, iar presedintele, la randul sau, este un consumator "inrait" al acestora, piept de fazan si curcan copt cu rosii cherry si piure de cartofi dulci - felurile de mancare preferate ale lui Lincoln, iar desertul a constat in placinta de mere cu scortisoara si inghetata de vanilie, pentru ca intreaga familie Obama iubeste inghetata.

In ceea ce priveste desertul, acesta a fost identic cu reteta de Tarta frantuzeasca cu mere si caramel, cu singurul amendament ca s-au folosit doar mere Golden foarte bine coapte, iar inghetata a fost preparata in casa, chiar la... la Casa Alba!

Incearca retetele de mai jos, usor adaptate, si, astfel, le vei putea oferi tuturor celor dragi un festin de exceptie, ca la Casa Alba!

Tarta umpluta cu fructe de mare

O reteta simpla si foarte gustoasa. Farmecul este dat de combinatia dintre peste si fructe de mare. Ingredientele si cantitatile sunt pentru sase portii.

 

 
Piept de curcan copt cu rosii cherry

Poti folosi piept de curcan, dar la fel de bine, si piept de pui. Daca vrei ceva cu totul special, incearca preparatul cu piept de gasca. Oricum, tine minte reteta, pentru ca este cu totul deosebita. Ingredientele si cantitatile sunt pentru doua portii.

 

Tarta frantuzeasca cu mere si caramel

Dupa asa un titlu de reteta, urmeaza un preparat dulce, gustos, elegant si, foarte important - usor de facut si ieftin!

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod