Piept de curcan copt cu rosii cherry
Poti folosi piept de curcan, dar la fel de bine, si piept de pui. Daca vrei ceva cu totul special, incearca preparatul cu piept de gasca. Oricum, tine minte reteta, pentru ca este cu totul deosebita. Ingredientele si cantitatile sunt pentru doua portii.
1 piept de pasare (curcan, pui sau gasca - singura diferenta este timpul de coacere: maxim pentru gasca, mediu pentru curcan si minim pentru pui)
2-4 linguri cu ulei de masline
1 ceapa mare, taiata fin
3-4 catei de usturoi, striviti cu lama cutitului
1 ardei iute, rosu, mic, taiat marunt
1 rosie mare, bine coapta, taiata bucatele mici
1 lingura mare cu bulion gros
1 paharel cu vin rosu
2 linguri cu otet balsamic
2 linguri cu zahar
1 lingura cu mustar Dijon
3-4 rosii cherry pentru fiecare portie
1 farfurie cu struguri albi, fara samburi
sare
piper rosu, tocat mare
chimen
verdeata, proaspat tocata
1. Incinge uleiul intr-o cratita larga si adanca. Pune, pe rand, ceapa si usturoiul. Lasa-le sa se caleasca pana devin aurii. Adauga rosia taiata, piperul, chimenul, ardeiul iute, bulionul, sarea si lasa la calit cateva minute in plus. Dupa aceea, scade focul la minimum.
2. Adauga vinul, otetul balsamic (dupa gustul tau), zaharul si fierbe totul alte 5 minute. Adauga mustarul, rosiile cherry si strugurii. (Patreaza o rosie si cateva boabe de strugure pentru fiecare portie, pentru decor). Lasa la fiert cateva minute in plus, amestecand.
3. Introdu intreaga compozitie intr-un blender. Transforma totul intr-un sos subtire. Acest sos poate fi preparat cu o zi inainte si tinut la rece.
4. Portioneaza si curata pieptul de pasare. Coace pieptul la cuptor, intr-o tava cu apa, mirodenii (sare, piper, putin usturoi) si ulei, tava fiind acoperita cu o folie de aluminiu. Cu 10 minute inainte de a scoate carnea din cuptor, indeparteaza folia de aluminiu si lasa focul mare, astfel incat carnea sa se poata rumeni.
5. Pune sos in farfurie, asaza o bucata de carne, pune alaturi piureul de cartori dulci (cartofi dulci, fierti in apa, si preparati ca un piure clasic, cu unt, lapte cald si putina sare), iar peste piure toarna sos. Pentru decor, foloseste o rosie cherry si cateva boabe de strugure. Peste pieptul de pasare poti presara si putina verdeata proaspata.
Ingrediente si cantitati:
1 piept de pasare (curcan, pui sau gasca - singura diferenta este timpul de coacere: maxim pentru gasca, mediu pentru curcan si minim pentru pui)
2-4 linguri cu ulei de masline
1 ceapa mare, taiata fin
3-4 catei de usturoi, striviti cu lama cutitului
1 ardei iute, rosu, mic, taiat marunt
1 rosie mare, bine coapta, taiata bucatele mici
1 lingura mare cu bulion gros
1 paharel cu vin rosu
2 linguri cu otet balsamic
2 linguri cu zahar
1 lingura cu mustar Dijon
3-4 rosii cherry pentru fiecare portie
1 farfurie cu struguri albi, fara samburi
sare
piper rosu, tocat mare
chimen
verdeata, proaspat tocata
Mod de preparare:
1. Incinge uleiul intr-o cratita larga si adanca. Pune, pe rand, ceapa si usturoiul. Lasa-le sa se caleasca pana devin aurii. Adauga rosia taiata, piperul, chimenul, ardeiul iute, bulionul, sarea si lasa la calit cateva minute in plus. Dupa aceea, scade focul la minimum.
2. Adauga vinul, otetul balsamic (dupa gustul tau), zaharul si fierbe totul alte 5 minute. Adauga mustarul, rosiile cherry si strugurii. (Patreaza o rosie si cateva boabe de strugure pentru fiecare portie, pentru decor). Lasa la fiert cateva minute in plus, amestecand.
3. Introdu intreaga compozitie intr-un blender. Transforma totul intr-un sos subtire. Acest sos poate fi preparat cu o zi inainte si tinut la rece.
4. Portioneaza si curata pieptul de pasare. Coace pieptul la cuptor, intr-o tava cu apa, mirodenii (sare, piper, putin usturoi) si ulei, tava fiind acoperita cu o folie de aluminiu. Cu 10 minute inainte de a scoate carnea din cuptor, indeparteaza folia de aluminiu si lasa focul mare, astfel incat carnea sa se poata rumeni.
5. Pune sos in farfurie, asaza o bucata de carne, pune alaturi piureul de cartori dulci (cartofi dulci, fierti in apa, si preparati ca un piure clasic, cu unt, lapte cald si putina sare), iar peste piure toarna sos. Pentru decor, foloseste o rosie cherry si cateva boabe de strugure. Peste pieptul de pasare poti presara si putina verdeata proaspata.