Cauta in 21.308 retete

Budinca de peste

Este o mancare foarte gustoasa si, in acelasi timp, un fel deosebit in care se poate manca pestele.

Ingrediente: un kilogram de peste slab, curatat de oase, 100 de grame de unt, trei felii de paine, o canita de lapte, o ceapa, patru oua, sare, piper, doua linguri de pesmet.

Preparare:
-    Toaca pestele bucatele (foloseste un cutit bine ascutit si in nici un caz masina de tocat), inmoaie painea in lapte si separa albusurile de galbenusuri.
-    Freaca galbenusurile cu untul pana rezulta o crema. Adauga painea inmuiata in lapte si stoarsa bine. Amesteca foarte bine. Adauga o lingura de pesmet fin macinat. Pune in compozitie pestele bucatele, sare, piper si ceapa tocata marunt. Amesteca.
-    Rastoarna compozitia intr-un vas rezistent la foc, uns cu unt si taptetat cu pesmet si coace budinca la foc mic, 40-50 de minute. Serveste budinca fierbinte cu sos de usturoi (usturoi pisat, frecat cu putin ulei si amestecat cu un pahar de smantana subtire).

Comentarii (3)

  • Camelia  pe  9 mar 2010, 00:16
    Peste

    Este foarte interesanta aceasta reteta. Tuturor celor cinci membri ai familiei mele ne place si mancam foarte mult peste. Mi-ar placea sa stiu cat mai multe retete cu peste. Nu neaparat sofisticate, dar gustoase. Sunt de parere ca cele mai gustoase preparate din peste sunt intotdeauna cele simple. Multumesc :)

  • Emilia  pe  9 mar 2010, 11:22
    Peste

    Draga Camelia, tare mi-as dori sa stiu cum reusesti sa prepari pestele fara ca membrii familiei "sa se inece" cu oasele...(eu nu pot sa fac acest lucru !!! ). Ti-as ramane datoare daca mi-ai da un sfat !!!

  • Otilia Ignat  pe  9 mar 2010, 11:30
    @Camelia, @Emilia

    Camelia iti promit mai multe retete cu peste. Exact asa cum iti doresti, simple si gustoase. Emilia - exista o solutie care se numeste file de peste! Este ceva mai scump, dar oasele nu mai sunt o problema. In plus exista soiuri de peste (somnul, de exemplu), care are foarte putine oase. O alternativa ar fi sa prepari fileul de peste, chiar tu. Tai pestele si scoti toate oasele. Exista instrumente speciale, dar cel mai bine poti vedea asta intr-o pescarie... Oricum solutia cea mai la indemana ramane fileul! Spor!

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod