Budinca de peste
Este o mancare foarte gustoasa si, in acelasi timp, un fel deosebit in care se poate manca pestele.
Ingrediente: un kilogram de peste slab, curatat de oase, 100 de grame de unt, trei felii de paine, o canita de lapte, o ceapa, patru oua, sare, piper, doua linguri de pesmet.
Preparare:
- Toaca pestele bucatele (foloseste un cutit bine ascutit si in nici un caz masina de tocat), inmoaie painea in lapte si separa albusurile de galbenusuri.
- Freaca galbenusurile cu untul pana rezulta o crema. Adauga painea inmuiata in lapte si stoarsa bine. Amesteca foarte bine. Adauga o lingura de pesmet fin macinat. Pune in compozitie pestele bucatele, sare, piper si ceapa tocata marunt. Amesteca.
- Rastoarna compozitia intr-un vas rezistent la foc, uns cu unt si taptetat cu pesmet si coace budinca la foc mic, 40-50 de minute. Serveste budinca fierbinte cu sos de usturoi (usturoi pisat, frecat cu putin ulei si amestecat cu un pahar de smantana subtire).
Ingrediente: un kilogram de peste slab, curatat de oase, 100 de grame de unt, trei felii de paine, o canita de lapte, o ceapa, patru oua, sare, piper, doua linguri de pesmet.
Preparare:
- Toaca pestele bucatele (foloseste un cutit bine ascutit si in nici un caz masina de tocat), inmoaie painea in lapte si separa albusurile de galbenusuri.
- Freaca galbenusurile cu untul pana rezulta o crema. Adauga painea inmuiata in lapte si stoarsa bine. Amesteca foarte bine. Adauga o lingura de pesmet fin macinat. Pune in compozitie pestele bucatele, sare, piper si ceapa tocata marunt. Amesteca.
- Rastoarna compozitia intr-un vas rezistent la foc, uns cu unt si taptetat cu pesmet si coace budinca la foc mic, 40-50 de minute. Serveste budinca fierbinte cu sos de usturoi (usturoi pisat, frecat cu putin ulei si amestecat cu un pahar de smantana subtire).