Bucataria chinezeasca, un "joc" de culori si arome...
Stiai ca mancarea chinezeasca poate satisface orice moft (culinar) ti-ar trece prin minte?
"Gastronomic" vorbind, nu exista gust pe care maestrii bucatari din China sa nu-l obtina; fie ca papilele tale gustative doresc sa simta acru, dulce, picant sau amar, delicioasele preparate chinezesti iti vor transforma dorintele in realitate.
Bucataria chinezeasca este recunoscuta si apreciata de catre cunoscatori drept una dintre cele mai complexe si delicioase bucatarii din lume. Cu atat mai mult cu cat peste o treime din populatia lumii consuma mancare chinezeasca zilnic, potrivit Chinesefood-recipes.com. Acest procent nu se refera numai la persoane de origine chineza; foarte multe persoane de natii diferite au devenit fidele mancarurilor chinezesti.
China, tara cu cea mai mare populatie a lumii, ne-a fascinat dintotdeauna prin cultura, exotism si contraste. Foarte putine natiuni au daruit atat de multe lumii intregi asa cum a facut-o China. Ea este patria dragonilor, a festivitatilor exuberante, a economiei prospere, a medicinei alternative, dar si a celor mai longevivi oameni de pe Glob.
Acestia nu au facut niciodata un secret din faptul ca o alimentatie sanatoasa, pusa in valoare de retete apetisante, este cheia unei sanatati de fier, "pana la adanci batraneti", dupa cum spune basmul.
Tipic bucatariei asiatice, combinatia dintre dulce, acru, picant sau amar, dar si coloritul ingredientelor folosite, va transforma gatitul sau degustatul intr-o experienta culinara de neuitat. Cu toate acestea, culoarea, combinatiile inedite sau aroma nu submineaza in niciun fel proprietatile nutritionale ale mancarurilor cu specific chinezesc.
Dimpotriva - maestrii chinezi in arta gatitului au grija sa pregateasca retete care respecta nevoile nutritionale ale organismului, utilizand o varietate de legume, fructe, tipuri de carne sau condimente. Acestea furnizeaza vitamine si minerale esentiale pentru buna functionare a organismului uman, desfatand, in acelasi timp, papilele gustative.
In plus, majoritatea mancarurilor sau deserturilor chinezesti se bazeaza pe metode ale gatitului care implica mai mult coacere si fierbere, decat prajire. Poti incerca si tu specialitatile chinezesti chiar in propria bucatarie - nu-ti va lua prea mult timp sa le pregatesti, iar rezultatele vor fi apreciate de familie si prieteni, deopotriva.