Serbet de lamaie
De cand nu ai mai mancat serbet? Afla cum poti prepara singura acest desert delicios si racoros!
150 g zahar;
500 ml apa sau lapte;
coaja rasa de la o jumatate de lamaie;
zeama de la 3 lamai (poti folosi si zeama de la 3 portocale, dar, in acest caz, reduci cantitatea de zahar).
1. Pune zaharul, apa/laptele si coaja de lamaie la fiert intr-un recipient si lasa totul la foc mic, timp de 10 minute. Amesteca des, pana se topeste zaharul.
2. Lasa apoi amestecul la rece.
3. Adauga sucul de lamaie si amesteca viguros, pana cand compozitia devine fina.
4. Pune serbetul in congelator si lasa-l sa inghete. Gata!
Ingrediente si cantitati:
150 g zahar;
500 ml apa sau lapte;
coaja rasa de la o jumatate de lamaie;
zeama de la 3 lamai (poti folosi si zeama de la 3 portocale, dar, in acest caz, reduci cantitatea de zahar).
Mod de preparare:
1. Pune zaharul, apa/laptele si coaja de lamaie la fiert intr-un recipient si lasa totul la foc mic, timp de 10 minute. Amesteca des, pana se topeste zaharul.
2. Lasa apoi amestecul la rece.
3. Adauga sucul de lamaie si amesteca viguros, pana cand compozitia devine fina.
4. Pune serbetul in congelator si lasa-l sa inghete. Gata!