Prajituri cu caise
E vremea caiselor si toata lumea le foloseste fie pentru a le conserva pentru iarna (la gemuri, dulceturi, compoturi), fie proaspete, in prajituri sau la budinca. Oricum ar fi, ele sunt delicioase si constituie un desert foarte apreciat.
Prajitura cu caise
Ingrediente si cantitati:
4 oua
200 g. zahar
200 g. faina
4 lingurite cu apa clocotita
4 lingurite zahar pudra
1 kg. de caise (tocate marunt)
Mod de preparare:
Cele 4 galbenusuri se freaca cu 200 g. zahar. Se adauga pe rand 4 lingurite cu apa clocotita, faina si albusurile spuma, batute cu 4 lingurite de zahar pudra. Se toarna in tava unsa si se asaza caisele in bucati mici. Se coace la foc potrivit.
Budinca de caise
Ingrediente si cantitati:
500 g. caise (pot fi folosite si visine sau piersici)
150g. unt
100 g. zahar
6 oua
o ceasca mare de pesmet
o mana de nuci
vanilie
Mod de preparare:
Dupa ce s-au scos samburii si s-au curatat de coaja (daca este cazul) se lasa fructele sa se scurga timp de o ora. Se freaca untul spuma si apoi galbenusurile pe rand, zaharul, pesmetul, fructele, vanilia, albusurile spuma. Se coace cam trei sferturi de ora in tava unsa si tapetata cu pesmet si se serveste cu un sirop in care am incorporat zeama care s-a scurs de la fructe.
Prajitura cu caise
Ingrediente si cantitati:
4 oua
200 g. zahar
200 g. faina
4 lingurite cu apa clocotita
4 lingurite zahar pudra
1 kg. de caise (tocate marunt)
Mod de preparare:
Cele 4 galbenusuri se freaca cu 200 g. zahar. Se adauga pe rand 4 lingurite cu apa clocotita, faina si albusurile spuma, batute cu 4 lingurite de zahar pudra. Se toarna in tava unsa si se asaza caisele in bucati mici. Se coace la foc potrivit.
Budinca de caise
Ingrediente si cantitati:
500 g. caise (pot fi folosite si visine sau piersici)
150g. unt
100 g. zahar
6 oua
o ceasca mare de pesmet
o mana de nuci
vanilie
Mod de preparare:
Dupa ce s-au scos samburii si s-au curatat de coaja (daca este cazul) se lasa fructele sa se scurga timp de o ora. Se freaca untul spuma si apoi galbenusurile pe rand, zaharul, pesmetul, fructele, vanilia, albusurile spuma. Se coace cam trei sferturi de ora in tava unsa si tapetata cu pesmet si se serveste cu un sirop in care am incorporat zeama care s-a scurs de la fructe.