Cauta in 21.294 retete

Dovleacul, un deliciu iubit de intreaga familie

De cate ori nu ti s-a intamplat sa simti aroma placintei de dovleac, proaspat coapta in bucataria bunicii tale? Inevitabil,  iti lasa gura apa si te delectai cu o felie din desertul gustos si fraged.

Astazi, majoritatea celor care au crescut savurand si apreciind mancarurile sau deserturile din dovleac sunt de acord cu faptul ca este unul dintre cele mai delicioase alimente.

Originar din America Centrala, dovleacul a patruns in bucataria internationala, fiind folosit in prepararea supelor, cremelor, placintelor sau chiar a painii. In plus, semintele acestui fruct sunt excelente pe post de gustare.

Nu in ultimul rand, dovleacul este apreciat pentru beneficiile aduse sanatatii, fiind bogat in potasiu si vitamina A. Totodata, avand un continut de apa care atinge procentul de 90%, fructul portocaliu ofera o "concurenta" serioasa morcovului in ceea ce priveste cantitatea de betacaroten - un antioxidant important pentru sanatatea organismului.

Potrivit site-ului Urbanext.uiuc.edu, betacarotenul si-a dovedit eficienta in special in prevenirea anumitor tipuri de cancer sau a bolilor de inima. Iar pentru doamne, iata si o veste buna: betacarotenul continut de dovleac lupta impotriva efectelor imbatranirii - un motiv in plus sa-l consumati!

Comentarii (1)

  • judo  pe  1 oct 2008, 20:36
    dovleac

    am inteles ca trebuie intrebuintat mai des dovleacul fiind un produs natural pretios pentru sanatatea noastra

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod