Placinta cu dovleac si nuci
Poti pregati foarte usor propria placinta, la fel de delicioasa precum cea pe care o mancai in copilarie. Daca te descurci mai greu cu aluatul, poti folosi foarte usor foile de placinta, urmand sa le umpli cu delicioasa compozitie de mai jos.
Ingrediente si cantitati:
foi de placinta sau aluat pregatit in casa
2 oua bine batute
2 cesti cu piure de dovleac
1 ceasca de zahar brun
1 1/2 lingurita cu scortisoara
1/2 lingurita cu sare
2 linguri cu unt topit sau margarina
1 ceasca de lapte degresat
1 lingurita cu esenta de vanilie
1/2 ceasca de nuci macinate
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 220 de grade.
2. Intr-un vas mare, realizeaza umplutura pentru placinta adaugand ingredientele in ordinea data mai sus, amestecand apoi bine, pana obtii o pasta.
3. Pune umplutura intre doua foi de aluat (sau poti prepara placinta in straturi, utilizand mai multe foi subtiri) si o poti aseza apoi in forma pentru placinta.
4. Coace placinta cu dovleac timp de 45 de minute sau pana capata o crusta aurie. Se serveste calda.