Chec cu menta si glazura de ciocolata
Inedit si usor de facut.
Ingrediente: 250 grame unt, 5 oua, 300 grame faina, 300 grame zahar, un plic de praf de copt, trei plicuri cu ceai de menta, coaja de la o lamaie.
Pentru glazura: 100 grame ciocolata amaruie, trei linguri cu apa, 100 grame zahar pudra.
Preparare: Freaca bine untul cu zaharul, circa 15 minute, pana devine spumos. Adauga, pe rand, galbenusurile de ou si amesteca bine dupa fiecare. Scoate continutul a trei plicuri cu ceai de menta intr-un vas mic. Menta trebuie sa fie foarte fin macinata, ca o pudra. Opareste menta cu una - doua linguri de apa clocotita, amesteca bine si pune totul in crema de unt, dupa ce s-a racorit putin. Adauga si putina coaja de lamaie. Omogenizeza totul foarte bine. Adauga faina si un plic de praf de copt. Bate spuma albusurile si incorporeaza-le incet. Pune checul in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si coace-l, la foc potrivit, in cuptorul incins in prealabil, circa 60 de minute. Lasa checul sa se raceasca in tava lui, apoi scoate-l pe un platou.
Glazura se prepara astfel: Pune ciocolata la topit, la micorunde sau in cuptorul cald, intr-un vas. Adauga peste ciocolata o lingura cu apa si amesteca bine cu un tel. Separat, in alt vas, pune zaharul cu doua linguri de apa (nici mai mult nici mai putin). Amesteca foarte bine, pana cand zaharul pare ca se leaga, ca un serbet. Pune peste zahar, ciocolata topita, foarte calda, si amesteca bine. Trebuie sa prepari glazura cand checul este gata, scos din tava si racorit bine. Glazura calda se toarna peste chec ca sa-l imbrace uniform. Pune glazura in mai multe randuri, dupa ce precedentul strat s-a racit bine, pentru ca stratul de ciocolata sa fie gros.
Sfat Eva: In loc de menta poti pune, in acelasi fel, si alte plante aromate, tot din plicuri cu ceai: tei, petale de trandafiri, levantica sau iasomie. Incearca si checul cu banane potrivit cu glazura de ciocolata.
Ingrediente: 250 grame unt, 5 oua, 300 grame faina, 300 grame zahar, un plic de praf de copt, trei plicuri cu ceai de menta, coaja de la o lamaie.
Pentru glazura: 100 grame ciocolata amaruie, trei linguri cu apa, 100 grame zahar pudra.
Preparare: Freaca bine untul cu zaharul, circa 15 minute, pana devine spumos. Adauga, pe rand, galbenusurile de ou si amesteca bine dupa fiecare. Scoate continutul a trei plicuri cu ceai de menta intr-un vas mic. Menta trebuie sa fie foarte fin macinata, ca o pudra. Opareste menta cu una - doua linguri de apa clocotita, amesteca bine si pune totul in crema de unt, dupa ce s-a racorit putin. Adauga si putina coaja de lamaie. Omogenizeza totul foarte bine. Adauga faina si un plic de praf de copt. Bate spuma albusurile si incorporeaza-le incet. Pune checul in tava unsa cu unt si tapetata cu faina si coace-l, la foc potrivit, in cuptorul incins in prealabil, circa 60 de minute. Lasa checul sa se raceasca in tava lui, apoi scoate-l pe un platou.
Glazura se prepara astfel: Pune ciocolata la topit, la micorunde sau in cuptorul cald, intr-un vas. Adauga peste ciocolata o lingura cu apa si amesteca bine cu un tel. Separat, in alt vas, pune zaharul cu doua linguri de apa (nici mai mult nici mai putin). Amesteca foarte bine, pana cand zaharul pare ca se leaga, ca un serbet. Pune peste zahar, ciocolata topita, foarte calda, si amesteca bine. Trebuie sa prepari glazura cand checul este gata, scos din tava si racorit bine. Glazura calda se toarna peste chec ca sa-l imbrace uniform. Pune glazura in mai multe randuri, dupa ce precedentul strat s-a racit bine, pentru ca stratul de ciocolata sa fie gros.
Sfat Eva: In loc de menta poti pune, in acelasi fel, si alte plante aromate, tot din plicuri cu ceai: tei, petale de trandafiri, levantica sau iasomie. Incearca si checul cu banane potrivit cu glazura de ciocolata.