Cauta in 21.435 retete

Batoane dulci preparate în casă

Ca să eviţi batoanele dulci din comerţ poţi să ţi le prepari singură acasă, fără conservanţi, coloranţi şi arome false.

Batoanele cu cereale, diverse seminţe şi nuci constituie soluţia perfectă pentru a înlocui orice produs dulce din comerţ. Dacă înveţi câteva reţete simple şi le prepari la finalul săptămânii, atât tu cât şi ceilalţi membri ai familie îşi pot lua pe lângă pachetul cu mâncare şi câte un baton dulce pentru a evita cumpărarea altor produse dulci.

Fructele uscate, precum caisele, prunele, merele, merisorul, curmalele, smochinele sunt numai bune de adăugat în aceste batoane oferind un plus de nutrienţi şi o alternativă la zahărul rafinat.

Un truc pentru mămici


Dacă ai făcut o încercare care s-a soldat cu un eşec, încearcă să foloseşti un truc ca să stimulezi papilele gustative ale copilului tău: bucăţelele de ciocolată, care de obicei sunt foarte apreciate de cei mici. Însă, ai grijă la ciocolata pe care o alegi: este de preferat să aibă un conţinut cât mai ridicat în cacao şi fără să aibâ alte arome adăugate. Încearcă această varianţă să vezi dacă funcţionează. Dacă nu merge, nu trebuie să renunţi uşor, ci să găseşti alternative sănătoase la dulciurile pe care le consumă de obicei copilul tău.

Ingrediente pe care le poţi folosi în aceste batoane sunt: nuci, migdale, nucă de cocos, fulgi de ovaz, seminţe de susan, seminţe de mac, fistic, seminţte de floarea soarelui, seminţe de dovleac, toate în varianta crudă pentru a beneficia de vitamine şi mineralele din ele.

Înainte de a vă propune reţetele noastre, iată o retetă delicioasă "Baton cu multe seminţe" propusă de Sabina, care ne-a scris pe Facebook. O poţi găsi pe blogul ei.

 

  Batoane cu migdale şi merişoare

 

  Batoane cu ciocolată

 

  Baton energizant

 

  Baton energizant nepreparat termic

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod