Omleta (frittata) cu legume
Frittata este o mancare specific italieneasca, in care ingredientele se amesteca impreuna cu ouale. Aceasta se poate prepara si la cuptor si iese mult mai vascoasa, fiind pregatita la foc potrivit. Reteta de fata, omleta (frittata) cu legume, nu necesita multe oua, doar atat cat sa tina legumele in compozitie. Se poate servi cu un pahar de ceai sau de limonada rece.
500 g cartofi cu coaja
1 lingura margarina
1 ceapa taiata marunt
5 bucati de sparanghel subtiri, curatate la capete si taiate felii
1/2 cana boabe de porumb (proaspete, conservate sau decongelate)
1/2 cana boabe de mazare (proaspete, conservate sau decongelate)
4 oua
3 linguri apa
1. Se fierb cartofii pana cand devin moi si apoi se taie in cuburi. Se pune margarina intr-o tigaie, se da la foc mic si se adauga ceapa, lasand-o pana se rumeneste.
2. Se adauga cartofii, se mareste focul si se lasa pana cand cartofii capata o culoare aurie, dupa care se adauga sparanghelul, boabele de porumb si mazarea. Se mai lasa 2 minute.
3. Se amesteca ouale cu apa si se toarna peste compozitia din tigaie. Se da focul mai mic si se lasa sa se rumeneasca pe o parte.
4. Se ia tigaia de pe foc, se acopera cu o farfurie mare si se intoarce tigaia in farfurie, dupa care, compozitia fiind acum cu partea rumenita deasupra, se pune din nou in tigaie. Se da din nou la foc pentru a se rumeni si pe partea cealalta. Se poate pregati la inceput pe aragaz, apoi se pune tigaia la cuptor pentru a nu o mai intoarce.
5. Se scoate pe o farfurie incalzita, se taie felii si se serveste.
Se obtin 6 portii.
1 portie contine: 105 calorii; 6 g proteine; 16,6 carbohidrati; 2,1 g grasimi; 0 mg colesterol; 80 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).
Ingrediente si cantitati:
500 g cartofi cu coaja
1 lingura margarina
1 ceapa taiata marunt
5 bucati de sparanghel subtiri, curatate la capete si taiate felii
1/2 cana boabe de porumb (proaspete, conservate sau decongelate)
1/2 cana boabe de mazare (proaspete, conservate sau decongelate)
4 oua
3 linguri apa
Mod de preparare:
1. Se fierb cartofii pana cand devin moi si apoi se taie in cuburi. Se pune margarina intr-o tigaie, se da la foc mic si se adauga ceapa, lasand-o pana se rumeneste.
2. Se adauga cartofii, se mareste focul si se lasa pana cand cartofii capata o culoare aurie, dupa care se adauga sparanghelul, boabele de porumb si mazarea. Se mai lasa 2 minute.
3. Se amesteca ouale cu apa si se toarna peste compozitia din tigaie. Se da focul mai mic si se lasa sa se rumeneasca pe o parte.
4. Se ia tigaia de pe foc, se acopera cu o farfurie mare si se intoarce tigaia in farfurie, dupa care, compozitia fiind acum cu partea rumenita deasupra, se pune din nou in tigaie. Se da din nou la foc pentru a se rumeni si pe partea cealalta. Se poate pregati la inceput pe aragaz, apoi se pune tigaia la cuptor pentru a nu o mai intoarce.
5. Se scoate pe o farfurie incalzita, se taie felii si se serveste.
Se obtin 6 portii.
1 portie contine: 105 calorii; 6 g proteine; 16,6 carbohidrati; 2,1 g grasimi; 0 mg colesterol; 80 mg sodiu (fara cel din sarea de mare).