Hummus de avocado cu crudități
Legumele sunt baza unei alimentații sănătoase. Iar atunci când incluzi diferite varietăți în același meniu, beneficiezi de numeroase vitamine și minerale esențiale pentru organism. Iată cum să faci un humus sănătos și delicios, pe care să-l consumi cu felii de legume crude:
Ingrediente
1 avocado bine copt, curățat de coajă
210 grame de năut în conservă, scurs
1 cățel de usturoi, pisat
1 praf de chilli sau fulgi de chilli, plus încă puțin pentru ornat
zeama unui lime
1 pumn de frunze coriandru
sare și piper după gust
2 morcovi, tăiați bețișoare lungi
2 ardei grași de culori diferite, tăiați felii pe lungime
160 de grame păstăi comestibile de mazăre dulce
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 10 minute · Nr. porţii: 2
Amestecă în blender avocado, năutul, usturoiul, fulgii de chilli, zeama de chilli și sare după gust.
Pune hummusul într-un bol pentru servit și presară deasupra frunzele de coriandru și restul de fulgi de chilli.
Servește împreună cu feliile de morcovi, ardei și mazărea păstăi.
Poți servi cu orice legume crude preferi (castraveți, țelină, ridichi etc.)
- Salata Tangy din morcovi si ridichi
- Salata cu broccoli si conopida
- Salata cu fasole rosie si avocado
- Salata cu nuca, mar si portocala
- Salata cu orez si menta
- Salata de broccoli si bacon
- Salata de castraveti orientala
- Salata de creveti cu telina
- Salata de rosii dulce-acrisoara
- Salata de varza cu ananas