Frigarui de porc cu ceapa verde
O combinatie delicioasa, numai buna pentru un gratar la iarba verde. Cantitatile sunt pentru sase persoane.
Ingrediente: 600 grame carne de porc, 12 cepe cu tot cu frunze verzi, 12 rosii cherry, 6 catei de usturoi, ulei, sare, piper, o lingurita de boia.
Preparare: Piseaza usturoiul si adauga putin ulei. Amesteca, pana rezulta o crema ca de maioneza. Adauga un pahar cu apa. Taie carnea bucatele si stropeste-o cu cateva linguri de mujdei. Pastreaza restul de mujdei pentru servit. Presara sare si piper. Formeaza frigarui, alternativ carne, rosie si cate un fir de ceapa, care sa imbrace bucatelele de carne. Pune-le pe gratarul incins. Sunt gata in 20-30 de minute, in functie de foc. La mijlocul perioadei de prajire, pudreaza-le cu boia de ardei (dulce sau iute, sau amestecata, dupa gustul tau). Serveste-le cu mujdei si salata verde.
Sfat Eva: In loc de rosii, poti pune ciuperci, iar in loc de ceapa verde, bucati de praz. Gustul este senzational.
Ingrediente: 600 grame carne de porc, 12 cepe cu tot cu frunze verzi, 12 rosii cherry, 6 catei de usturoi, ulei, sare, piper, o lingurita de boia.
Preparare: Piseaza usturoiul si adauga putin ulei. Amesteca, pana rezulta o crema ca de maioneza. Adauga un pahar cu apa. Taie carnea bucatele si stropeste-o cu cateva linguri de mujdei. Pastreaza restul de mujdei pentru servit. Presara sare si piper. Formeaza frigarui, alternativ carne, rosie si cate un fir de ceapa, care sa imbrace bucatelele de carne. Pune-le pe gratarul incins. Sunt gata in 20-30 de minute, in functie de foc. La mijlocul perioadei de prajire, pudreaza-le cu boia de ardei (dulce sau iute, sau amestecata, dupa gustul tau). Serveste-le cu mujdei si salata verde.
Sfat Eva: In loc de rosii, poti pune ciuperci, iar in loc de ceapa verde, bucati de praz. Gustul este senzational.