Spaghetti cu ansoa si parmezan. (Sicilia)
Ingrediente
1 cutie de spaghete 4 linguri de ulei de măsline extra virgin 3 catei de usturoi, zdrobiti 1 cutie de anșoa, tocat 1 cană de pesmet 1 mana de patrunjel proaspat tocat piper negru, dupa gust 4 linguri branza parmezan proaspat ras
Mod de preparare
Umple o oală mare de apă ușor sărată și puneti-o la fierbere, apoi adaugati pastele si lasati-le cca 8-10 minute sa fiarba apoi puneti-le la scurgere. Între timp, într-o tigaie medie, încălziți uleiul de masline la foc mediu si adaugati usturoiul și anșoa. Gatiti pentru aproximativ 2 minute, amestecand constant. Se adauga pesmet și apoi stinge focul. Adăugați pătrunjel și piper, apoi amestecati. Se amestecă sosul de hamsie cu paste fierbinte și brânză rasă pentru a se servi.
Reteta trimisa de kandra.