spaghete italienesti
Ingrediente
200 gr kaiser afumat taiat cubulete 1 ceapa mare taiata solzisori 3 linguri ulei de masline 4-6 catei de usturoi taiati marunt 400 ml suc de rosii - poate fi si din rosii proaspete, dar fara coaja 200 gr spaghetti sare piper boia dulce busuioc dupa gust 80 gr branza "parmigiano" rasa
Mod de preparare
Pastele se pun la fiert cu sare si putin ulei (intre timp se prepara sosul), se lasa sa fiarba cat este indicat pe ambalaj apoi se stinge focul si se mai lasa pret de 5-8 minute acoperite apoi se scrurg se trec putin prin apa rece si se lasa la scurs pana ce sosul este gata. Kaiserul se pune la calit in uleiul de masline, dupa 3-5 minute (depinde de cat de uite este focul) se adauga ceapa si se lasa pe foc potrivit pana ce aceasta de inmoaie bine, apoi se adauga sucul de rosii, se potriveste de sare piper si boia si se lasa la foc mic pana ce sosul scade aproape de jumatate. Cu 2 minute inainte sa se stinga focul la sos se adauga usturoiul si chiar la sfarsit se adauga busuiocul. Se amesteca sosul cu pastele si se mai lasa pe foc pret de cateva minute (nu mai mult de 5 minute).
Reteta trimisa de 1234r.