Spaghete bologneze
Ingrediente
Pentru 2 persoane: jumatate de pachet de spaghete, 200 g carne tocata de vita, o cutie mica de rosii in bulion, o ceapa, usturoi dupa gust (mie imi place sa pun jumatate de capatana), ulei, sare, piper, busuioc, oregano, parmezan sau cascaval ras.
Mod de preparare
Se pune aprox. 2-3 l de apa la fiert in care se adauga sare. Cand clocoteste se adauga spaghetele si se da focul mai mic. Se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Separat se toaca marunt ceapa si se pune la calit in ulei. Se adauga carnea tocata, usturoiul si rosiile in bulion. Se mai adauga apa, din cea in care au fiert pastele, sare dupa gust, piper, iar la sfarsit busuioc si oregano. Se lasa la fiert pana ce carnea este gata. Cand sunt gata spaghetele se scurg si se clatesc cu apa rece. Se pun pe farfurii, se adauga deasupra sosul cu carne si se rade parmezan sau cascaval. Pofta buna!
Reteta trimisa de virginiaelena.
- Salata Tangy din morcovi si ridichi
- Salata cu fasole rosie si avocado
- Salata cu nuca, mar si portocala
- Salata cu orez si menta
- Salata cu pui si ciuperci
- Salata de castraveti orientala
- Salata de morcovi... "exotica"
- Salata de pui cu sos tartar
- Salata de rosii dulce-acrisoara
- Salata de varza alba cu susan