Cauta in 21.292 retete

SPAGHETE BOLOGNEZE

Ingrediente

500 g spaghete 500 g carne de vită tocată 500 g roşii 6-8 căţei usturoi 1 ceapă mare 2-3 linguri ulei de măsline 50 g unt 50 ml vin alb dulce sare piper negru şi verde măcinat 1-2 crengute busuioc verde cimbru verde pătrunjel

Mod de preparare

Pentru început, se pun 2 litri de apă într-o oală, cu sare şi ulei de măsline, se lasă să clocotească 3-4 minute şi se adaugă spaghetele. Se amestecă uşor cu o lingură de lemn ca să nu se lipească între ele şi se lasă să fiarbă la foc mic, conform instrucţiunilor de pe pachet. 2. După ce au fiert, se pun în apă rece, unde se lasă 10 minute, apoi se scot în sită şi se lasă să se scurgă. 3. Separat, carnea tocată se căleşte împreună cu ceapa şi usturoiul tăiate mărunt, se adaugă vinul, sare şi piper şi se lasă să fiarbă înăbuşit. 4. În acest timp, se opăresc roşiile, se decojesc, se zdrobesc cu blenderul, iar piureul obţinut se adaugă peste carnea călită. Se pun şi ierburile aromatice, după preferinţă, şi se lasă să scadă la cuptor. În acest timp, spaghetele se călesc în untul topit şi se servesc cu sosul de carne. Se ornează cu pătrunjel. POFTA BUNA!!!

Reteta trimisa de 1234r.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod