Reţeta lui Jamie Oliver: Paste linguini cu hering, în stil mediteranean
Învaţă să prepari un fel de mâncare delicios care nu te îngraşă. Stilul mediteranean este unul dintre cele mai sănătoase, prin urmare ar trebui să incluzi în preparatele tale câteva dintre reţetele isnpirate de acesta.
Ingrediente
un pachet de 500 grame de paste linguini
sare de mare şi piper proaspăt măcinat
ulei de măsline
2 căţei de usturoi tăiaţi feliuţe
1 ardei chili roşu, tocat mărunt
1 linguriţă cu capere
o legătură de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt
4 bucăţi de felii de hering cu piele, a câte 40 de grame fiecare, tăiate în fâşii de 2 centimetri
o mâne de roşii cherry, tăiate în sferturi
1 lămâie
opţional: o linguriţă cu unt
Mod de preparare
Pune într-o tigaie ulei de măsline la încins.
Când e bine încins, adaugă usturoiul, chili, caperele şi pătrunjelul.
Lasă câteva minute, până încep să prindă puţină culoare.
Adaugă feliile de hering file în tigaie şi lasă pe foc 2 minute. Vor începe să se desfacă în bucăţele, dar nu te îngrijora.
Adaugă roşiile şi stoarce zeama unei lămâi.
Transferă pastele fierte direct în tigaie, împreună cu puţină apă în care au fiert.
Adaugă untul şi amestecă totul în tigaie.
Asezonează cu sare şi piper, adaugă alte câteva frunze de pătrunjel şi puţin ulei de măsline.
Amestecă din nou, apoi transferă totul într-un vas din care vei servi.