Penne cu somon şi zucchini
Dacă îţi plac pastele cu peşte, aceasta este reţeta ideală pentru tine. Este un preparat delicios şi foarte sănătos.
Ingrediente
penne - 800 g
smântână lichidă - 500 ml
zucchini - 300 g
file de somon proaspăt 600 g
salvie
mozzarela - 100 g
unt - 50 g
lămâie - 100 g
pătrunjel proaspăt - 1 legatură
usturoi
piper negru, poaspăt măcinat
sare
şalote (ceapă mică)
ulei de masline
Mod de preparare
Dificultate: medie · Timp preparare: Timp de preparare: 30 minute Timp de marinare: 30 minute · Nr. porţii: 10
Zucchini se spală, se taie fâşii late, apoi fâşii mici, pe lăţime
Usturoiul se taie mărunt. Somonul se separă de piele şi se taie fâşii de 2,5 cm lungime. Se presară cu 10 g sare, piper negru, proaspăt măcinat, salavie tocată mărunt, sucul de la o lămâie şi 50 ml ulei de măsline.
Fâşiile de somon se amestecă cu marinata preparată şi se ţine la rece minim 30 de minute.
Pastele se fierb în apă clocotită cu sare timp de 12 minute sau până devin al dente. Se scug şi se ţin acoperite la cald.
Şalotele tăiate mărunt şi fâşiile de zucchini se sotează în unt, se adaugă usturoiul tocat mărunt, fâşiile de somon marinate, smântâna lichidă şi se fierb împreună timp de 10 minute. Se adaugă sare şi piper. Sosul preparat se amestecă cu pastele fierte şi se adaugă mozzarela rasă.
Pennele cu sos de smantana, somon si zucchini se servesc calde cu patrunjel tocat marunt deasupra.
Reţetă propusă de bucătarii Unilever Food Solutions