Paste primavera la capac
O invenţie americană cu nume italian, aceste delicioase paste sunt gata în doar 10 minute şi îţi vor aduce primăvara în farfurie. Apărute ca o alternativă la variantele clasice italiene, această formulă introdusă în anii '70 într-un restaurant american a devenit foarte populară, îmbinând tagliatellele cu un amestesc apetisant de legume. Iată cum prepari în doar 10 minute delicioasele paste primavera la capac.
Ingrediente
500 g paste tagliatelle
500 g sparanghel tocat
1 ceapă mică tocată
2 ceşti cu bucăţi de broccoli
1 ceaşcă ciuperci tăiate
4 căţei de usturoi tocaţi
2 linguri ulei de măsline
1 ceaşcă mazăre congelată
1 praf fulgi de chilli
1/4 ceaşcă smântână grasă
2 linguri parmezan ras
1 legătură pătrunjel tocat
4 ceşti supă de legume
2 linguriţe coajă de lămâie rasă
1 linguriţă sare
1/2 linguriţă piper negru
1/2 ceaşcă parmezan ras
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 10 minute · Nr. porţii: 2
Pune într-o oală mare pastele, supa de legume, broccoli, ceapa, ciupercile, usturoiul, sparanghelul şi fulgii de ardei, adaugă sare şi piper, apoi pune capacul deasupra şi lasă-le la foc iute. Toarnă puţin ulei de măsline, iar când pastele încep să fiarbă, amestecă fără oprire cu o lingură de lemn, timp de şapte minute, apoi adaugă mazărea, pătrunjelul, smântâna, parmezanul şi coaja de lămâie. Continuă să amesteci încă două minute, după care poţi să opreşti focul. Pastele primavera se servesc cu parmezan ras deasupra.