Paste carbonara cu broccoli și cârnați
Ingrediente
1 lingură ulei de măsline carnea scoasă din 8 cârnați de porc, făcută chifteluțe 3 ouă 50g de parmezan, ras, plus extra pentru servire 300g de spaghete 1 căpățână de broccoli, ruptă în buchețele 2 căței de usturoi
Mod de preparare
1. Într-o cratiță mare, se încinge uleiul și se prăjesc chifteluțele până se rumenesc. Pentru ca acestea să nu se ardă, se întorc des pe toate părțile. Între timp, se amestecă ouăle cu parmezanul și se asezonează. 2. Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Se adaugă broccoli peste paste, în ultimele trei minute, apoi se scurge totul, dar se păstrează o cană din apa fiartă. 3. Se pune usturoiul peste chifteluțe și se mai lasă pe foc câteva minute, cu grijă ca să nu se ardă. Se dă la o parte cratița de pe foc. 4. Se pun pastele și broccoli în cratiță peste chifteluțe, apoi se toarnă amestecul de ou. Se amestecă toate ingredientele unu-două minute. Căldura pastelor va „găti" sosul, iar, dacă acesta este prea gros, se diluează cu puțină apă fierbinte rămasă. Se servesc pastele în patru boluri. 5. V.N. per porție: 634 kilocalorii, 32g proteine, 29g grăsimi, 10g grăsimi saturate, 60g carbohidrați, 8g fibre, 6g zahăr, 1,8g sare
Reteta trimisa de marinmariana.