Meniul italienesc: Paste cu roşii
Fiindcă şi aşa temperaturile de afară ne dau mari bătăi de cap, un meniu copios este ultimul lucru pe care trebuie să-l alegem. Pe de altă parte, nici senzaţia de şoricei în stomac pe care ne-o dă foamea nu este tocmai plăcută. Avem două probleme care ar trebui să aibă o singură rezolvare. După ce am cercetat subiectul am stabilit clar că produsul cel mai potrivit este, fără doar şi poate, meniul - paste cu roşii. Este simplu de făcut, delicios, uşor, dar în acelaşi timp săţios.
Ingrediente
500 g roşii cherry,
ulei de măsline,
2 căţei de usturoi,
2-3 crenguţe de rozmarin,
1 ardei iute roşu,
350 g paste penne,
2 linguri oţet balsamic,
4 linguri smântână de gătit,
sare, piper,
100 g ricotta,
parmezan
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 30 min · Nr. porţii: 4
Roşiile tăiate pe jumătate se călesc în ulei, peste ele adăugându-se usturoiul tăiat, ardeiul mărunţit şi rozmarinul rupt în crenguţe mici. Aceste legume se lasă pe foc până când roşiile s-au înmuiat, însă în paralel se fierb pastele în apă cu sare.
Peste sosul de roşii obşinut se toarnă oţetul balsamic, smântâna şi se fărâmiţează ricotta. Toată această compoziţie se amestecă bine cu pastele fierte şi se condimentează cu sare şi cu piper.
Pastele se servesc fierbinţi.