Zacuscă de peşte cu roşii
O altfel de zacuscă, delicioasă, pe care o poţi prepara oricând eşti în pană de inspiraţie. Pentru că poate fi păstrată mai mult timp la frigider, este ideală pe post de "rezervă" atunci când nu ai timp să găteşti.
Ingrediente
1,500 kg peşte de orice tip,
100 ml ulei,
2 linguri făină,
1 castravete în oţet,
1 morcov,
1 pătrunjel,
500 g roşii,
1 ceapă,
2 foi de dafin,
10 boabe piper,
sare.
Mod de preparare
Dificultate: medie · Timp preparare: 30 de minute
Se curăţă peştele, se spală şi se taie felii.
Se sărează, se dă prin făină şi se prăjeşte în uleiul încins.
Separat se fierb cu puţină apă un castravete murat în oţet, un morcov şi un pătrunjel, toate tăiate felii.
Între timp se fierb roşiile şi apoi se dau prin sită, să rămână numai pulpa.
Se amestecă cu zarzavatul şi cu castravetele fiert, se adaugă puţină ceapă prăjită şi se potriveşte de sare.
După câteva clocote, se adaugă peştele prăjit, frunza de dafin şi boabele de piper.
Se serveşte rece.