Vinete chinezeşti cu usturoi şi sos de soia
Încearcă o reţetă asiatică delicioasă, care se prepară rapid şi uşor. Vinetele chinezeşti sunt mai subţiri şi mai fragede decât vinetele obişnuite, dar pot fi înlocuite în reţetă cu acestea din urmă.
Ingrediente
3 linguri ulei de floarea soarelui
4 vinete chinezeşti, tăiate transversal pe jumătate, apoi în felii de grosime potrivită
1 cană cu apă
1 linguriţă cu fulgi de ardei iute uscat
3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
5 linguriţe cu zahăr
1 linguriţă amidon de porumb
2 linguri cu sos de soia
2 linguri cu sos de stridii
Mod de preparare
Încinge uleiul într-o tigaie, la foc iute.
Căleşte vinetele amestecând continuu, timp de patru minute sau până ce vinetele se înmoaie.
Adaugă apa, fulgii de ardei iute şi usturoiul.
Separat, amestecă zahărul, amidonul de porumb, sosul de soia şi sosul de stridii.
Adaugă sosul obţinut peste vinete şi amestecă bine.
Lasă pe foc până ce sosul scade şi se îngroaşă.