Cauta in 21.294 retete

Vinete à la parmigiana

Parma e un oraş care a dăruit lumii multe minunăţii culinare. Printre acestea se numără şi această reţetă locală foarte gustoasă. Trebuie doar să alegi cele mai proaspete vinete şi să nu aibă multe seminţe.

Ingrediente

2 vinete
300 gr mozzarella răzuită
30 gr parmezan răzuit
6 linguri ulei măsline
1 lingură ulei de floarea soarelui
10 frunze de busuioc
3 roşii coapte
4 căţei usturoi
sare, piper, zahăr
 

Mod de preparare

Dificultate: medie · Timp preparare: o oră şi 20 de minute · Nr. porţii: 2

Mai întâi prepari sosul de roşii: roşiile se dau pe răzătoare şi căleşti în uleiul călduţ usturoiul strivit. Când începe să miroasă, adaugă pulpa de roşii, sare, piper şi puţin zahăr. Lasă sosul să fiarbă la foc mediu timp de 35-45 minute, până când scade puţin. În ultimele minute, adaugi sare şi puţin zahăr, apoi toci 4 frunze de busuioc şi le presari.
Fă un sos de busuioc freacând într-un mojar cu puţină sare cele 6 frunze rămase, până le striveşti, apoi adaugă uleiul de măsline.
Taie apoi vinetele pe lungime, în felii cam de jumătate de centimetru grosime. Presară sare pe ambele părţi şi lasă-le la scurs pe şerveţele de hârtie, timp de 15 minute. Unge-le pe ambele părţi cu ulei de floarea soarelui, folosind o pensulă.
Încinge bine o tigaie grill şi prăjeşte feliile de vinete pe ambele părţi, câte 5 minute. Scoate-le pe o farfurie şi unge-le pe deasupra cu sos de busuioc.
Pune într-un vas termorezistent un strat subţire de sos de roşii, apoi felii de vinete presărate cu puţin parmezan, un strat gros de mozzarella pe care poţi să scurgi puţin din sosul de busuioc rămas, apoi repetă operaţiunea în aceeaşi ordine până umpli vasul. Stratul de deasupra trebuie să fie de mozzarella.
Pune vasul la cuptor şi lasă-l 20-25 minute la temperatura de 200 de grade Celsius. Vinete Parmigiana se servesc calde.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod