Cauta in 21.052 retete

Varză de Bruxelles cu ciuperci

Este un preparat ideal pentru zilele în care vrei să mănânci ceva delicios şi sănătos, dar şi foarte uşor de pregătit. Dacă urmezi o dietă, înlocuieşte untul cu ulei de măsline.

Ingrediente

4 căni cu varză de Bruxelles tăiată în jumătăţi
200 grame cu ciuperci
5 linguri cu unt
1/2 cană cu pătrunjel tocat mărunt
sare şi piper după gust
3 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
zeama de la o lămâie
 

Mod de preparare

Fierbe varza de Bruxelles timp de zece minute într-o oală cu apă uşor sărată.
Toarnă varza de Bruxelles într-o strecurătoare şi las-o câteva minute până ce apa este scursă complet.
Topeşte untul într-o tigaie mare. Adaugă ciupercile şi lasă-le până ce devin uşor maronii.
Adaugă varza de Bruxelles, pătrunjelul, usturoiul, zeama de lămâie, sarea şi piperul şi amestecă bine, apoi ia de pe foc.
Serveşte fierbinte.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod