Tartă cu dovlecei şi brânză de capră
Cauţi o idee pentru a găti ceva simplu şi gustos în weekend? Încearcă această combinaţie delicioasă de dovlecei cu brânză de capră şi miez de nucă!
Ingrediente
400 g aluat foitaj
2 dovlecei
250 g brânză de capră
3 linguri ulei de măsline
2 cepe
o legătură ceapă verde
100 g miez de nucă
sare
piper
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 40 de minute · Nr. porţii: 4
Mai întâi toacă mărunt ceapa uscată, apoi pune-o într-o tigaie unsă cu o lingură de ulei şi căleşte-o timp de 7 minute, până se înmoaie.
Taie dovleceii pe lungime şi pisează brânza de capră într-un castron.
Pune hârtie de copt pe fundul unei tăvi şi întinde aluatul de foitaj. Presară peste aluat ceapa călită, jumătate din brânza de capră şi feliile de dovlecel. Pune tarta în cuptor şi las-o la temperatura de 180 de grade Celsius timp de o jumătate de oră. Când aluatul e rumenit iar dovleceii capătă culoare, opreşte focul, scoate tava şi presară deasupra ceapa verde tocată, cealaltă jumătate din cantitatea de brânză de capră şi miezul de nucă, adăugând şi puţin ulei de măsline.
- Salata Tangy din morcovi si ridichi
- Salata cu broccoli si conopida
- Salata cu fasole rosie si avocado
- Salata cu fructe si iaurt
- Salata de broccoli si bacon
- Salata de castraveti orientala
- Salata de creveti cu telina
- Salata de morcovi... "exotica"
- Salata de pui cu sos tartar
- Salata de varza alba cu susan