Cauta in 21.052 retete

Supă de cartofi cu afumătură şi smântână

Avantajul de a găti fără carne este că timpul de preparare se reduce practic la jumătate. Dacă preferi, totuşi, mâncărurile cu carne, dar nu ai vrea să petreci prea mult timp în bucătărie, o variantă la îndemână este să găteşti cu afumătură. Costiţa afumată se fierbe repede şi oferă un gust atât de aromat preparatelor tale. Iată cum poţi prepara supa de cartofi cu afumătură şi smântână.

Ingrediente

400 grame costiţă afumată
200 grame smântână
6 cartofi
2 buc ceapă
1 morcov
2 buc ardei gras
o legătură de mărar
un ou
sare sau vegeta după gust

Mod de preparare

Dificultate: usoara

În aproximativ 3 litri de apă pune la fiert ceapa, morcovul şi ardeiul gras, după ce le-ai dat prin răzătoare. După ce apa dă în clocot, iar legumele au început să se înmoaie, adaugă cartofii şi costiţa afumată, tăiate în cubuleţe. Lasă conţinutul să fiarbă la foc mic şi acoperă oala parţial cu un capac. După ce au fiert şi costiţa şi cartofii, bate oul într-un vas cu puţină apă şi varsă-l în supă, pentru a-i oferi consistenţă. Adaugă mai apoi şi smântâna. Lasă supa pe foc să dea în clocot, după care stinge focul, adaugă mărarul tăiat mărunt şi acoperă oala total cu capacul. Ţine oala acoperită 5 minute.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod