Somon la cuptor cu lămâie şi rozmarin
În numai jumătate de oră obţii o masă delicioasă şi sănătoasă. Somnul este unul dintre cele mai sănătoase tipuri de peşte, fiind foarte bogat în acizi graşi omega 3.
Ingrediente
2 bucăţi de file de somon
1 lămâie, tăiată felii subţiri
4 crenguţe de rozmarin proaspăt
sare de mare grunjoasă
1 lingură ulei de măsline
Mod de preparare
Dificultate: usoara · Timp preparare: 30 · Nr. porţii: 2
Încălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius
Aşază hârtie de copt pe o tavă
Fă un pat pe tavă din jumătate din feliile de lămâie, aşezate una lângă alta, apoi pune două crenguţe de rozmarin şi deasupra fileurile de somon.
Presară sare pe somon, pune celelalte crenguţe de rozmarin deasupra lor şi apoi restul de felii de lămâie.
Stropeşte cu ulei de măsline şi pune tava la cuptor timp de 20 de minute sau până ce peştele devine opac.