Cauta in 21.294 retete

Somon în sos de smântână şi mărar

Carnea de somon, recomandată pentru acizii graşi esenţiali omega 3 şi omega 6, este foarte delicioasă în combinaţie cu sosul de smântână. Reţeta este potrivită pentru o masă de prânz, pentru cină sau pentru mesele festive.

Ingrediente

2 rondele de somon (aprox. 200-250 gr bucata)
250 gr smântână cu 20% grăsime
1 ceapă verde
1 lingură de zeamă de lămâie
sare
piper
100 gr unt
3 linguri de vin alb
2 legături de mărar

Mod de preparare

Dificultate: medie · Timp preparare: 45 de minute · Nr. porţii: 2

Mai întâi spală rondelele de somon şi şterge-le cu un şervet de hârtie, apoi presară peste ele puţină sare şi piper. Topeşte 50 de grame de unt într-o tigaie şi pune rondelele de somon. Le ţii la foc mic timp de 20 minute şi le întorci, din când în când, apoi le aşezi pe un platou. După ce stropeşti somonul cu puţină zeamă de lămâie, acoperă rondelele cu o folie de aluminiu şi păstrează-le calde în cuptor.
Pune 50 de grame de unt într-o tigaie adâncă, toacă mărunt ceapa verde (doar partea albă) şi adaug-o peste unt şi căleşte-o la foc mic. Pune două linguri de apă, sare şi piper peste smântână, amestecă bine, apoi toarnă în tigaie peste ceapă şi adaugă 100 ml de apă. Amestecă 5 minute până când sosul devine consistent, apoi îl iei de pe foc. Sosul se pune într-un blender şi se amestecă aproximativ două minute, până se mărunţeşte ceapa. Adaugă mărar proaspăt tocat, puţină zeamă de lămâie, sare şi piper.
Pune rondelele în farfurii, apoi toarnă sosul cu o lingură. Poţi asezona cu felii de lămâie şi frunze de pătrunjel.

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod